Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΣΤΟΧΟΣ... Στις επόμενες 48 ώρες φθάνουν στη Λιβύη τουρκικά ενεργειακά πλοία

Η τουρκική εταιρεία ενέργειας «Karadeniz Holding AS» έπειτα από συνομιλίες με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη θα πωλήσει ηλεκτρ...

Ayşegül ve Zeynep Sultan yola çıktı - Son Haberler - Milliyet

Η τουρκική εταιρεία ενέργειας «Karadeniz Holding AS» έπειτα από συνομιλίες με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη θα πωλήσει ηλεκτρική ενέργεια διοχετεύοντας 1.000 μεγαβάτ στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας της βόρειας Αφρικής.


Η «Karadeniz Holding AS» που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ότι η Τρίπολη συμφώνησε με την πρόταση της τουρκικής εταιρείας για αγορά 1.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρεία Karpowership, που εδρεύει και αυτή στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε από την πλευρά της, ότι διαθέτει αρκετούς κινητούς σταθμούς για να τροφοδοτήσει τη Λιβύη με ηλεκτρική ενέργεια εάν επιτευχθεί συμφωνία.




«Η Λιβύη υποφέρει από καθημερινές διακοπές ρεύματος από οκτώ έως δέκα ώρες, καθώς οι χρόνιες εμφύλιες συγκρούσεις κατέστρεψαν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στην πρωτεύουσα, την Τρίπολη και άλλες πόλεις. Είμαστε έτοιμοι να λύσουμε γρήγορα το πρόβλημα των ελλείψεων ηλεκτρικού ρεύματος στέλνοντας 1.000 μεγαβάτ πλοία μας στη Λιβύη εντός 30 έως 60 ημερών», ανακοίνωσε.

Η Karpowerhip διαχειρίζεται 25 πλοία που παράγουν ηλεκτρισμό που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή βαρύ μαζούτ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ηλεκτρική ενέργεια πωλείται γενικά σε χώρες που χρειάζονται άμεσα ενέργεια.

Σχεδόν μια δεκαετία πολιτικής αναταραχής έχει αφήσει τη Λιβύη διαιρεμένη μεταξύ μιας κυβέρνησης αναγνωρισμένης από τα Ηνωμένα Έθνη στην Τρίπολη, και υποστηρίζεται από την Τουρκία στρατιωτικά και ένα ανταγωνιστικό διοικητικό σύστημα εξουσίας υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ που έχει έδρα στη Βεγγάζη.

Οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας και η σύναψη συμφωνιών μεταξύ τους έχει εξοργίσει τον στρατηγό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ.

Defense – Arabic.com

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος