Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ποιά αποκλιμάκωση...;;; Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ... Όπως παραμένουν και 22 Πολεμικά των τούρκων στο Αιγαίο...!!!

Περισσότερα από 22 πλοία του, πολεμικά και βοηθητικά είναι παραταγμένα στην περιοχή όπου υπάρχουν αντίστοιχα και 15, ίσως και περισσότερα ε...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραμένουν σε περιοχή Μεγίστης τα τουρκικά πλοία - Σιγή από Αθήνα για προκλητική ανάρτηση τουρκικής πρεσβείας

Περισσότερα από 22 πλοία του, πολεμικά και βοηθητικά είναι παραταγμένα στην περιοχή όπου υπάρχουν αντίστοιχα και 15, ίσως και περισσότερα ελληνικά πολεμικά, υποβρύχια και βοηθητικά πλοία.




Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται η Ελλάδα μέχρι και τις 2 Αυγούστου οπότε λήγει η Navtex της Τουρκίας με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες.

Οι ενέργειες του Ερντογάν παρακολουθούνται στενά και έχει διαμηνυθεί ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στις θάλασσές της.

Έντονες ήταν οι τελευταίες ώρες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέρος του τουρκικού στόλου που βρισκόταν στην Αττάλεια, φαίνεται να έχει αποχωρήσει και να κατευθύνθηκε πίσω στις βάσεις του.

Η συγκεκριμένη κίνηση των Τούρκων μπορεί να εκληφθεί και ως μία κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι η τουρκική Navtex που δέσμευσε περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελορίζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου το Oruc Reis να πραγματοποιήσει έρευνες με στόχο τον εντοπισμό υδρογονανθράκων ισχύει μέχρι τις 2 Αυγούστου.