Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρεις αστυνομικοί και 1 υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού στο κύκλωμα εκβιαστών

Βομβιστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμοί στα θύματα τους - 11 συλλήψεις από το τμήμα δίωξης εκβιαστών - Στην επιχείρηση της ασφάλειας με την κ...



Βομβιστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμοί στα θύματα τους - 11 συλλήψεις από το τμήμα δίωξης εκβιαστών - Στην επιχείρηση της ασφάλειας με την κωδική ονομασία «Ξέρξης» συμμετείχαν περισσότεροι από 70 αστυνομικοί




Ήταν ένα από μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών που πουλούσαν προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων στον Πειραιά, στη Σαλαμίνα και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.





Οι έρευνες του τμήματος εκβιαστών για την εξάρθρωση του κυκλώματος των «νονών» κράτησε σχεδόν 10 μήνες. Η επιχείρηση της ασφάλειας με την κωδική ονομασία «Ξέρξης» άρχισε την προηγούμενη Πέμπτη και συμμετείχαν περισσότεροι από 70 αστυνομικοί, οι οποίοι με την παρουσία εισαγγελέων έκαναν 14 έρευνες σε σπίτια μελών του κυκλώματος, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρήκαν πολλά χρήματα, ένα υποπολυβόλο τύπου ούζι, 6 πιστόλια, 2 περίστροφα, σφαίρες, 2 αλεξίσφαιρα γιλέκα, ναρκωτικά και αναβολικά. Συνολικά έγιναν 11 συλλήψεις Ελλήνων και ενός Αλβανού, 3 αναζητούνται, ενώ άλλοι τρεις συνεργοί τους δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.



Βομβιστικές επιθέσεις, ξυλοδαρμοί μέχρι... κυνομαχίες!

Τα μέλη της συμμορίας των μπράβων ανάγκαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων να τους πληρώνουν για προστασία, ενώ η «ταρίφα» ήταν ανάλογη των εισπράξεων του μαγαζιού. Σαν αρχηγείο χρησιμοποιούσαν ένα κατάστημα εστίασης, όπου τα θύματα των εκβιασμών πήγαιναν για να τους δώσουν τα χρήματα. Στο μικροσκόπιο της ασφάλειας έχουν μπει δύο βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος καταστηματαρχών στην Αττική, ενώ δεν δίσταζαν να τους χτυπούν όταν δεν ήταν «συνεργάσιμοι». Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμορία είχε κάνει 4 εμπρησμούς, 4 κλοπές οχημάτων ενώ εμπλέκεται ακόμη και σε κυνομαχίες. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 32 περιπτώσεις εκβιασμών σε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και 2 σε ιδιοκτήτες καταστημάτων ένδυσης.

Ο ρόλος των αστυνομικών στη συμμορία

Στο κύκλωμα των μπράβων εμπλέκονται τρεις αστυνομικοί, (ανάμεσα τους αξιωματικός) και ένας αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού. Οι αστυνομικοί ήταν σε υπηρεσίες του Πειραιά, ενώ για τον έναν από τους επίορκους εν ενεργεία αστυνομικούς, ο οποίος είχε ηγετική θέση στο κύκλωμα, υπάρχουν καταγγελίες ότι είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» στην σπείρα των εκβιαστών, ενώ σε μία περίπτωση είχε χτυπήσει ιδιοκτήτη καταστήματος. Οι αξιωματικοί του τμήματος δίωξης εκβιαστών εξετάζουν το ενδεχόμενο οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί να έδιναν πληροφορίες στους συνεργούς τους για πιθανές έρευνες των συναδέλφων τους. Σε μία περίπτωση μάλιστα ο ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς είχε ζητήσει 500 ευρώ από καταστηματάρχη για να μην τον "γράψει" για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου.