Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στις 10 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών για ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων στις πανελλαδικές εξ...

Πανελλήνιες 2020: Πότε βγαίνουν οι βαθμοί και τα αποτελέσματα των ...

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων στις πανελλαδικές εξετάσεις, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και δίνοντάς τους μια πρώτη εικόνα για τις σχολές στις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση.




Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας foititikanea.gr, η ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελληνίων προέκυψε από δύο σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας, τη Φ251/85965/Α5/3-7-2020, η οποία αφορά τα ΓΕΛ, και τη Φ.152/85968/Α5/3-7-2020, η οποία αφορά τα ΕΠΑ.Λ.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το υπουργείο Παιδείας στις παραπάνω εγκυκλίους εφιστά την προσοχή των διευθυντών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των διευθυντών των σχολείων ώστε να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους.




Αξίζει να αναφερθεί πως πριν από λίγες μέρες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είχε προετοιμάσει το έδαφος σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, λέγοντας πως «θα εξαρτηθεί από μια σειρά από παράγοντες, αλλά μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένονται τα αποτελέσματα στα βασικά μαθήματα».

Οι υποψήφιοι
Εφόσον τελικά ανακοινωθούν την Παρασκευή 10 Ιουλίου οι βαθμολογίες, τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια θα είναι ανοιχτά για να πηγαίνουν οι μαθητές. Οι καταστάσεις βαθμολογιών που θα αναρτηθούν στα σχολεία δεν θα αναγράφουν τα ονόματα, αλλά μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και μέσα από την ειδική εφαρμογή http://results.it.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους.