Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ «ΤΟ» ΤΕΡΜΑΤΡΙΣΜΑ...Αλλάζουν το λογότυπο και το όνομα του ρυζιού Uncle Ben για να μην είναι.... ρατσιστικό!

Ο τίτλος "θείος" και "θεία" χρησιμοποιείτο ως τιμητική προσφώνηση από τους λευκούς του αμερικανικού νότου προς του...

Ρύζι Uncle Ben

Ο τίτλος "θείος" και "θεία" χρησιμοποιείτο ως τιμητική προσφώνηση από τους λευκούς του αμερικανικού νότου προς τους ηλικιωμένους μαύρους, καθώς αρνούνταν να τους αποκαλέσουν "κύριο" και κυρία".

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας "Uncle Ben", Mars, αποφάσισε να αλλάξει την ταυτότητα της εταιρίας, στον απόηχο των μαζικών κινητοποιήσεων κατά του ρατσισμού. Η επιχείρηση έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο, καθώς κατηγορείται ότι προάγει ρατσιστικά και επικίνδυνα στερεότυπα.




Σε δήλωσή του μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας, ο Mars έγραψε "Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εξελίξουμε το brand του Uncle Ben, συμπεριλαμβανομένης και της οπτικής του ταυτότητας. Και θα το κάνουμε".

Σύμφωνα με το CNN και την ιστοσελίδα της εταιρίας Uncle Ben, το όνομα χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1946 ως αναφορα σε έναν μαύρο αγρότη, γνωστό ως Uncle Ben, ο οποίος και εξειδικευόταν στην παραγωγή ρυζιού. Ο εικονιζόμενος είναι στην πραγματικότητα ο Frank Brown, ένας αγαπητός σεφ και σερβιτόρος από το Σικάγο.

Παρ' όλα αυτά, ο τίτλος "θείος" και "θεία" χρησιμοιείτο ως "τιμητική προσφώνηση" από τους λευκούς του αμερικανικού νότου προς τους ηλικιωμένους μαύρους, καθώς αρνούνταν να τους αποκαλέσουν "κύριο" και "κυρία".

Στο πλαίσιο των αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως η εταιρία αποφάσισε να αλλάξει την ταυτότητα του γνωστού ρυζιού, συμβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο στην εξάλειψη των ανισοτήτων.