Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ... Τουρκικό Σχέδιο Εισβολής στην Ελλάδα με την κωδική Ονομασία... «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi» - ΑΠΟΡΡΗΤΑ τουρκικά έγγραφα.

Το σχέδιο φέρει το κωδικό όνομα ενός Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα - Πώς ήρθε στο φως Η Τουρκία έχει καταρτίσε...

turkish-ships


Το σχέδιο φέρει το κωδικό όνομα ενός Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα - Πώς ήρθε στο φως
Η Τουρκία έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα, που φέρει το κωδικό όνομα ενός Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα, ο οποίος ήταν επικεφαλής ενός ανεξάρτητου κράτους την εποχή του Βυζαντίου, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Nordic Monitor, επικαλούμενα μυστικά έγγραφα.

Σύμφωνα με μια παρουσίαση σε Power Point που είχε προετοιμαστεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για εσωτερική αναθεώρηση προγραμματισμού, η Τουρκία κατάρτισε ένα σχέδιο για μια μυστική στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi» (Οδηγία Σχεδιασμού της Επιχείρησης Çakabey των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων). Το εν λόγω έγγραφο, σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο, φέρει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014 και αποτελεί πιθανότατα την ενημερωμένη εκδοχή ενός παλαιότερου εγγράφου, που ίσως είναι ακόμα σε ισχύ.
Η πρώτη διαφάνεια της μυστικής παρουσίασης αναφέρει το όνομα της επιχείρησης επίθεσης κατά της Ελλάδας (τμήματα που δεν σχετίζονται με το συγκεκριμένο άρθρο έχουν καλυφθεί σκόπιμα).


Μία άλλη διαφάνεια από το ίδιο μυστικό έγγραφο παραθέτει τα σχέδια της στρατιωτικής επίθεσης της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Αρμενίας με τις αντίστοιχες ημερομηνίες που δείχνουν πότε καταρτίστηκαν:
Όπως επιδημαίνει το Nordic Monitor, τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν στο φάκελο δικαστικής υπόθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, και πιστεύεται ότι ο εισαγγελέας Serdar Coşkun - γνωστός υποστηρικτής των πολιτικών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - ξέχασε να αφαιρέσει το απόρρητο υλικό προτού υποβάλει τον φάκελο στο δικαστήριο. 

Τα έγγραφα συνελέχθησαν από το αρχηγείο του Γενικού Επιτελείυ κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Το υλικό αυτό, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα, διακινούνταν ανάμεσα σε κορυφαίους διοικητές στο Γενικό Επιτελείο μέσω ενός ασφαλούς εσωτερικού συστήματος επικοινωνίας με email. Ο Coşkun έδωσε εντολή στον στρατό να προωθήσει αντίγραφα όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων για τους δύο προηγούμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων email, την 1η Αυγούστου του 2016.
Δέκα μέρες αργότερα, στις 1 Αυγούστου 2016, ο εισαγγελέας ανέθεσε στον έμπιστο βοηθό του, έναν αστυνομικό ονόματι Yüksel Var, να συγκεντρώσει email από τους εσωτερικούς server του Γενικού Επιτελείου και να του δώσει αναφορά. Μια επιτροπή τεχνικών του Στρατού υπό την επίβλεψη του Var ολοκλήρωσε το έργο που της είχε ανατεθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2017. Στο τέλος, το κατηγορητήριο που υπέβαλαν οι εισαγγελείς Necip Cem İşçimen, Kemal Aksakal και İstiklal Akkaya τον Μάρτιο του 2017 στο 17ο Ανώτερο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας περιλάμβανε όλα τα email που συνελέχθησαν από τους υπολογιστές του Γενικού Επιτελείου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «στα email δεν βρέθηκε καμία επικοινωνία που να υποδείκνυε την παραμικρή νύξη για το αποτυχημένο πραξικόπημα, το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι ήταν μια επιχείρηση παραπλάνησης, ενορχηστρωμένη από τον Ερντογάν και τους επικεφαλής των μυστικών και στρατιωτικών υπηρεσιών του, για να ανοίξουν τον δρόμο δίωξης και μαζικών εκκαθαρίσεων μελών της αντιπολίτευσης».

Όπως επισημαίνει το Nordic Monitor, δεν είναι παράξενο που τα άτομα που κατάρτισαν του τουρκικό σχέδιο επίθεσης ενάντια στην Ελλάδα του έδωσαν το όνομα Çaka Bey, από τον Τζαχά, έναν Τούρκο Εμίρη του 11ου αιώνα. Το όνομα αυτό είναι πολύ σεβαστό στην Τουρκία, ιδίως ανάμεσα σε μέλη του Ναυτικού, αφού ανήκει στον άνδρα που ηγήθηκε της πρώτης τουρκικής αποστολής στο Αιγαίο. Οι δυνάμεις του Τζαχά κατέλαβαν τα νησιά Λέβο, Χίο, Σάμο και Ρόδο και μέρος των ακτών του Αιγαίου το διάστημα 1088-91 από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Στην Τουρκία σήμερα ορισμένοι αποκαλούν τον Τζαχά τον πατέρα του Τουρκικού Ναυτικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγγραφο που φέρνει στο φως το Nordic Monitor δεν αναφέρει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το σχέδιο εισβολής, εκτός από το όνομα και την ενημερωμένη ημερομηνία του σχεδίου.