Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο κορωνοϊός θερίζει στη Σερβία – O Ερντογάν στέλνει βοήθεια...!!!

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Σερβία, με τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού να είναι σταθερά τις τελευταίες μέρες σε τριψήφιο αριθμό. ...

Ο κορωνοϊός θερίζει στη Σερβία – O Ερντογάν στέλνει βοήθεια

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Σερβία, με τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού να είναι σταθερά τις τελευταίες μέρες σε τριψήφιο αριθμό.




Πιο αναλυτικά, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 276 νέα κρούσματα και απεβίωσαν τρεις ασθενείς. Από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν 14.564 άτομα από τον Covid-19 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 277. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 42 ασθενείς.

Στο Βελιγράδι από την Τρίτη άρχισε να ισχύει το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Οι συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους που ήταν προγραμματισμένες για αυτήν την εβδομάδα αναβλήθηκαν ύστερα από αίτημα του δήμου.

Δραματική είναι η κατάσταση στη νοτιοδυτική Σερβία και συγκεκριμένα στην επαρχία του Σαντζάκ όπου η νόσος εξαπλώνεται ραγδαία. Την περιοχή επισκέφθηκε η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς και ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ.

Ομάδα πολιτών αποδοκίμασε την πρωθυπουργό της Σερβίας κατά την επίσκεψη της στο νοσοκομείο της πόλης Νόβι Πάζαρ ενώ κάποιοι γιατροί επιδεικτικά της γύρισαν την πλάτη.

Η κα Μπρνάμπιτς στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη και διέψευσε τις δημοσιεύσεις περί ασθενών που νοσηλεύονται στους διαδρόμους λέγοντας ότι η ίδια δεν είδε τέτοιους ασθενείς.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας απέφυγε ωστόσο να σχολιάσει τις επισημάνσεις δημοσιογράφων τοπικών ΜΜΕ που ανέφεραν ότι μέχρι χθες οι διάδρομοι του νοσοκομείου ήταν γεμάτοι από ασθενείς οι οποίοι λάμβαναν θεραπεία σε αναπηρικά καθίσματα.

Η Τουρκία μετά από έκκληση του Εθνικού Συμβουλίου Βοσνίων της Σερβίας (NVB) αποφάσισε να στείλει βοήθεια στο Σαντζάκ για να αντιμετωπιστεί η έξαρση του κορονοϊού. Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Συμβουλίου των Βοσνίων «ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αποστείλει βοήθεια σε ιατρικό εξοπλισμό, φάρμακα και προστατευτικό υλικό στα νοσοκομεία του Σαντζάκ