Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

New York Times: Μεταδίδεται τελικά ο κορωνοϊός από ψώνια σούπερ μάρκετ και επιφάνειες; -Επιστήμονες απαντούν

Πριν από μια εβδομάδα περίπου, ένα δημοσίευμα της New York Post επανέφερε το «ντιμπέιτ» για το αν ο κορωνοϊός μεταδίδεται από επιφάνει...

Κορωνοϊός: Μια γυναίκα ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ φορώντας μάσκα

Πριν από μια εβδομάδα περίπου, ένα δημοσίευμα της New York Post επανέφερε το «ντιμπέιτ» για το αν ο κορωνοϊός μεταδίδεται από επιφάνειες και ψώνια σούπερ μάρκετ.




Το δημοσίευμα -που προκάλεσε μεγάλο «ντόρο»- υποστήριζε ότι το CDC (ο αμερικανικός… ΕΟΔΥ) άλλαξε ένα τμήμα οδηγιών του για τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας ο SARS-Cov-2 δεν εξαπλώνεται εύκολα μέσω επιφανειών και συσκευασιών. Ακολούθησαν διευκρινίσεις από το CDC, ενώ η «σκυτάλη» πέρασε στους New York Times, οι οποίοι δημοσιοποίησαν ένα εκτενές ρεπορτάζ, στο οποίο εξετάζουν αν πράγματι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από επιφάνειες και συσκευασίες, όπως αυτές των σούπερ μάρκετ.

Μεταδίδεται τελικά ο κορωνοϊός από επιφάνειες και συσκευασίες;
Στο αφιέρωμα των NYT μιλούν επιφανείς επιστήμονες, οι οποίοι παρουσιάζουν όλα τα τελευταία δεδομένα για τον κορωνοϊό και τη «ζωή» του πάνω σε επιφάνειες.

Διαβάστε στο economistas το εκτενές ρεπορτάζ των New York Times που απαντά στο «καυτό» ερώτημα αν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω επιφανειών και συσκευασιών.