Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατός Χάφταρ: Καταρρίψαμε τουρκικά drones – Απωθήσαμε τον εχθρό από την Σύρτη

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι δυνάμεις της αεράμυνας κατέρριψαν δύο τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχή...



Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι δυνάμεις της αεράμυνας κατέρριψαν δύο τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) κοντά στην Σύρτη.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο Facebook, οι δυνάμεις του κατέρριψαν δύο τουρκικά αεροσκάφη που βοηθούσαν τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ Αλ-Σάρατζ στην περιοχή Al-Washaka, δυτικά της Σύρτης.




Από την πλευρά του, το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών του LNA επεσήμανε ότι «ο στρατός απέτρεψε την προσπάθεια των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων και των μισθοφόρων να εισβάλουν στην πόλη της Σύρτης, νωρίτερα την ίδια μέρα».

Ανέφεραν ακόμη ότι «οι στρατιωτικές δυνάμεις κυνηγούν τις δυνάμεις του Al-Wefaq (GNA) μετά την απόκρουση της επίθεσής τους και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και ζωές».

Τόνισαν δε με έμφαση πως «Οι μάχες έχουν προχωρήσει πέρα ​​από τα διοικητικά σύνορα της Σύρτης, ενώ οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας καλύπτουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης του Εθνικού Στρατού, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι «οι δυνάμεις μας ξεκίνησαν μια αντεπίθεση το Σάββατο, ενάντια στις δυνάμεις του Σάρατζ στην περιοχή Al-Hisha, ανατολικά της Misrata».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες αφότου οι δυνάμεις του GNA ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας επιχείρησης που ονομάζεται «Path of Victory», με στόχο τον έλεγχο των περιοχών Αλ Ουασάκα, Μπουβαϊράτ, Αλ-Χασούν, Τζαρφ, Αμπου Χάντι και το κομβικής σημασίας λιμάνι της Σύρτης.