Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΥΡΟ και στον Καναδά...!!! Σπάει το εμπάργκο και λέει ΝΑΙ στην πώληση οπτικών συστημάτων για τα τουρκικά drone

O Καναδάς εγκρίνει την πώληση οπτικών για drone στην Τουρκία, παρά το εμπάργκο όπλων. Ενώ οι περιορισμοί στις στρατιωτικές εξαγωγές προ...


O Καναδάς εγκρίνει την πώληση οπτικών για drone στην Τουρκία, παρά το εμπάργκο όπλων. Ενώ οι περιορισμοί στις στρατιωτικές εξαγωγές προς την Τουρκία εξακολουθούν να ισχύουν, η Οτάβα δήλωσε ότι θα εξετάσει εξαιρέσεις κατά περίπτωση. 




Το Middle East Eye, αποκαλύπτει πώς ο Καναδάς αποφάσισε να εγκρίνει τις πωλήσεις εξελιγμένων οπτικών για drone στην Τουρκία, η οποία υπόκειται σε καναδικό εμπάργκο όπλων από τον Οκτώβριο του 2019 μετά τη στρατιωτική εισβολή της Άγκυρας στη Συρία.

Τον Απρίλιο, ο Καναδάς επέκτεινε την απαγόρευση πωλήσεων όπλων στην Τουρκία χωρίς να δώσει εξηγήσεις, παρόλο που άλλοι σύμμαχοι, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, τερμάτισαν παρόμοιες απαγορεύσεις εναντίον της Άγκυρας πριν από μήνες. Οι κύριοι προμηθευτές drone της Τουρκίας, η Baykar και η TAI, χρησιμοποιούν τις ηλεκτρο-οπτικές (EO) και τις υπέρυθρες (IR) κάμερες του Kαναδού παραγωγού, στα οπλισμένα και άοπλα τους drone.

Η απόφαση για παράταση του εμπάργκο ανησυχεί τους Τούρκους αξιωματούχους που αναπτύσσουν ενεργά αυτά τα αεροσκάφη σε εκστρατείες στη Συρία και τη Λιβύη, όπου η Άγκυρα υποστηρίζει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στον αγώνα της ενάντια στον στρατηγό Xαλίφα Χαφτάρ. Αρκετές αναφορές έδειξαν ότι η Τουρκία υπέστη επίσης απώλειες drone σε αυτά τα δύο πεδία μάχης και η ταχεία αντικατάστασή τους είναι απαραίτητη.