Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Deutsche Welle: Οι τουριστικές κρατήσεις για Ελλάδα, Κύπρο αυξάνονται καθημερινά

«Επιτέλους, καλά νέα για τους τουρ-οπερέιτορ» γράφει η γερμανική υπηρεσία σε ρεπορτάζ για την τουριστική κίνηση από τη Γερμανία Η θερινή ...


«Επιτέλους, καλά νέα για τους τουρ-οπερέιτορ» γράφει η γερμανική υπηρεσία σε ρεπορτάζ για την τουριστική κίνηση από τη Γερμανία
Η θερινή σεζόν μπορεί να ξεκίνησε καθυστερημένα λόγω κορωνοϊού, αλλά οι Γερμανοί τουρ-οπερέιτορ παίρνουν βαθιές ανάσες ικανοποίησης αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle. όπως σημειώνει, η άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για 27 χώρες της Ευρώπης δημιουργεί αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο.




Όπως αναφέρουν η TUI, η DER Touristik και άλλοι μεγάλοι τουρ-οπερέιτορ, οι κρατήσεις συνεχώς αυξάνονται. Από τις επόμενες κιόλας εβδομάδες η TUI σκοπεύει να βάλει πλώρη και για άλλους τουριστικούς προορισμούς, Ήδη σχεδόν το ¼ του τουριστικού της προγράμματος για την περίοδο της αιχμής το καλοκαίρι έχει εξαντληθεί και το ενδιαφέρον των πελατών της για κρατήσεις, κυρίως στη Γερμανία και στο Βέλγιο, συνεχώς μεγαλώνει.

Μια εβδομάδα νωρίτερα ανοίγουν ξενοδοχεία στην Κρήτη




Καλές προοπτικές εμφανίζουν από τώρα η χειμερινή σεζόν 2020/2021, αλλά και η θερινή του 2021. Μετά το άνοιγμα των ξενοδοχείων της TUI στη Γερμανία και την Αυστρία, οι Γερμανοί από την περασμένη Δευτέρα χαίρονται τις διακοπές τους στη Μαγιόρκα και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζονται άλλες 20 πτήσεις προς το ισπανικό θέρετρο. Από τον Ιούλιο θα ακολουθήσουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία, αλλά και τουριστικοί προορισμοί στη Βουλγαρία ή την Ελβετία. Το ήμισυ των ξενοδοχείων σε αυτές τις χώρες προγραμματίζει να ανοίξει για να υποδεχθεί τουρίστες στην καρδιά της θερινής σεζόν. Την ίδια τάση καταγράφει και η DER Touristik, ο δεύτερος σε μέγεθος τουρ-οπερέιτορ της Γερμανίας, με αύξηση κρατήσεων last minute. „Οι κρατήσεις αυξάνονται κάθε εβδομάδα, το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον κατευθύνεται σε προσφορές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Προσεγγίζουμε το επίπεδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας κορωνοϊού” σημειώνει χαρακτηριστικά ο διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης της DER Touristik Ίνγκο Μπουρμέστερ.

Θετικά μηνύματα και από την Alltours, που καταγράφει εμπειρία στον τουριστικό τομέα τα τελευταία 45 χρόνια. Από τις 26 Ιουνίου, που ξεκινούν οι σχολικές διακοπές στο κρατίδιο της Βόρεια Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από τον αρχικό σχεδιασμό της, ανοίγει για τη θερινή σεζόν τα ξενοδοχεία Allsun Hotels, που είναι ιδιοκτησίας της, στην Κρήτη, τη Μαγιόρκα και τις Κανάριες Νήσους. “Η ζήτηση για τα ξενοδοχεία Αllsun έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα ανάμεσα στους παραδοσιακούς πελάτες μας, που μας ρωτούν πότε επιτέλους θα κάνουν διακοπές στα ξενοδοχεία μας” λέει ο Βίλι Βερχούβεν, ιδιοκτήτης της εταιρείας. Από 1ης Ιουλίου ξεκινούν πακέτα διακοπών και για άλλους προορισμούς της Ελλάδας, την Κύπρου, της Μάλτας και του Μαυροβουνίου. Σε ενημερωτικό σημείωμα η Alltours κάνει εκτενή αναφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα και άλλα μέτρα ασφάλειας, που έχουν ληφθεί σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές σε ότι αφορά το check in, τις παραλίες, τις πισίνες και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Μέρκελ: Η οικονομία μας ως κόρην οφθαλμού

Βέβαια, η καγκελάριος Μέρκελ είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική. Αργά το απόγευμα πρόκειται να συναντηθεί, για πρώτη φορά δια ζώσης από τότε που ξέσπασε η πανδημία, με τους τοπικούς πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων. Το μήνυμα που θέλει να περάσει, όπως μεταδίδει το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, είναι ότι η γερμανική οικονομία δεν αντέχει δεύτερο χτύπημα πανδημίας. Μιλώντας χθες σε μέλη της Κ.Ο. της Χριστιανική Ένωσης, είπε ότι κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν η καταναλωτική συμπεριφορά και η πανδημία. “Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη, αλλά θα πρέπει να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά, ενώπιόν μας υπάρχει ένα βουνό από δουλειά που μας περιμένει”, ήταν τα λόγια της καγκελαρίου. Κάνοντας αναφορά στη χαλάρωση της ταξιδιωτικής οδηγίας για χώρες της Ευρώπης και στις συζητήσεις για θερινούς τουριστικούς προορισμούς, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του τη χαρά για διακοπές στη Μαγιόρκα ή στην Ελλάδα “αλλά εάν παρατηρήσει κανείς τα οικονομικά μεγέθη, δεν ξέρω εάν οι ελπίδες συμβαδίζουν με την πραγματικότητα”.

Σε αυτό το σημείο έκανε αναφορά στα 7 εκ. εργαζόμενων που προσέφεραν τον Μάιο μειωμένη εργασία: “Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, ακόμη και στην περίοδο της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης το 2008/2009 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1,5 εκ. εργαζόμενοι. Αλλά αντίθετα με τότε, η κατάσταση δεν είναι εύκολα ιάσιμη, γι αυτό είναι πολύ σημαντικό η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα να εκπέμπουν εμπιστοσύνη και ικανότητα χειρισμών”. Η καγκελάριος υπενθύμισε ότι ο ιός είναι ακόμη παρών και ότι όπου άνθρωποι συνωστίζονται, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσπάσουν νέα κρούσματα. “Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην χειροτερέψει η ήδη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας. Ζούμε σε τεταμένους καιρούς, ακόμη κι αν αυτό το διάστημα βγαίνει περισσότερος ήλιος. Δεν πρέπει να υποτιμάμε αυτό που μας περιμένει τους επόμενους μήνες”.

Πηγή: Deutsche Welle