Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ για όλα τα σενάρια... Λιβύη: Ο στρατός του Χάφταρ παίρνει θέσεις για μάχη στην Σύρτη

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ώθησε πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις στην Σύρτη, στο πλαίσ...


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ώθησε πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις στην Σύρτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια νέα επίθεση από τις δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζονται από την Τουρκία.






Το κέντρο Τύπου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανέφερε μέσω Twitter ότι το Τάγμα «Thunderbolt 302 Battalion» προωθείται στη δυτική Σύρτη για τη νέα μάχη.

Το κέντρο των μέσων ενημέρωσης δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν μια μεγάλη συνοδεία δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν εξοπλισμό και προσωπικό προς τη Σύρτη.



Εν τω μεταξύ, μια τοπική στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι το LNA είχε φέρει στρατιωτικές ενισχύσεις στα δυτικά της Σύρτης, τονίζοντας ότι «οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τις αναπόφευκτες πολεμικές εξελίξεις».

Η πηγή πρόσθεσε: «Αναμένουμε ότι την επόμενη περίοδο θα υπάρξουν πολλά γεγονότα. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια».

Η πρώτη επίθεση στην Σύρτη από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας φέτος κατέληξε σε μια αποφασιστική ήττα για την τελευταία, καθώς οι δυνάμεις της δεν μπόρεσαν να διεισδύσουν στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι.

Since the, the GNA and their allies have been heavily bombarding the Libyan Army’s positions in preparation for their upcoming assault, which seeks to capture Sirte and its surroundings.

Από τότε, το GNA και οι σύμμαχοί τους βομβαρδίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του Στρατού του Λιβύου ως προετοιμασία για την επερχόμενη επίθεσή τους, η οποία επιδιώκει να συλλάβει τον Σερτ και τα περίχωρά του.

Πηγή: Al-Masdar News