Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανατροπή για την υδροξυχλωροκίνη - Ξεκινάει εκ νέου τις δοκιμές ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών της υδροξυχλωροκίνης, οι οποίες είχαν διακοπεί στις 25 ...


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών της υδροξυχλωροκίνης, οι οποίες είχαν διακοπεί στις 25 Μαΐου.




Την επανέναρξη των δοκιμών του φαρμάκου της υδροξυχλωροκίνης ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ενόσω συνεχίζονται οι έρευνες για την εξεύρεση της θεραπείας της COVID-19.

«Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το εκτελεστικό συμβούλιο θα ζητήσει από τους μελετητές τη συνέχισε των δοκιμών με υδροξυχλωροκίνη» γνωστοποίησε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ.
Υπενθυμίζεται ότι οι δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης είχαν διακοπεί στις 25 Μαΐου του 2020, κατόπιν επιστημονικής έρευνας, η οποία ισχυριζόταν ότι το φάρμακο είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.





Κορονοϊός: Αμερικανική εταιρεία επηρέασε τη στρατηγική του ΠΟΥ με εσφαλμένα στοιχεία
Ωστόσο, δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian» αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη έρευνα χαρακτηριζόταν από ελλιπή και αναξιόπιστα στοιχεία. Μάλιστα, αποστάσεις απ’ αυτήν έλαβε και το περιοδικό «The Lancet», στο οποίο δημοσιεύθηκε η επίμαχη μελέτη.

Πρόκειται για έρευνα, με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανικής εταιρείας «Surgisphere», η οποία επίσης ερευνάται για λαθεμένα στοιχεία ως προς την πανδημία του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ αναφέρθηκε και στις δοκιμές για το φάρμακο Avifavir, δηλώνοντας ότι πολύ σύντομα θα εξαχθούν τα πρώτα σημαντικά συμπεράσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, και παρά τις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας, δεν έχει ανακαλυφθεί φάρμακο, το οποίο να μειώνει σημαντικά το ποσοστό θνητότητας της COVID-19.

Παρ’ όλα αυτά, οι αμερικανικές αρχές έχουν δώσει έγκριση στην κυκλοφορία του φαρμάκου Remdesivir, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει τους ασθενείς με κορονοϊό.

Από την αρχή της πανδημίας, η COVID-19 έχει μολύνει 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 384.000 ασθενών, σ’ όλο τον κόσμο.