Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα είπε και στον Τραμπ... Μακρόν κατά Ερντογάν: Η Άγκυρα παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη

Σε μια ακόμη αποδοκιμασία των προκλητικών κινήσεων της Άγκυρας προχώρησε το Παρίσι, με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να επικρίνε...

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν- Ερντογάν

Σε μια ακόμη αποδοκιμασία των προκλητικών κινήσεων της Άγκυρας προχώρησε το Παρίσι, με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να επικρίνει την Τουρκία για την υποστήριξή της στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Λιβύη, λέγοντας ότι παίζει «ένα επικίνδυνο παιχνίδι» που έρχεται σε αντίθεση σε όλα όσα είχε συμφωνήσει στις διεθνείς συνομιλίες.




«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ ξεκάθαρα στον πρόεδρο (Ταγίπ) Ερντογάν (ότι) θεωρώ πως η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη σήμερα και αντικρούεται σε όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη διάσκεψη του Βερολίνου», δήλωσε ο Μακρόν, αναφερόμενος στην διάσκεψη που έγινε νωρίτερα φέτος για την ειρηνευτική διαδικασία για τη Λιβύη.

Ο Μακρόν υπογράμμισε ότι συνομίλησε νωρίτερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την κρίση στη Λιβύη.

Κομισιόν: Ανησυχούμε για την παρέμβαση εξωγενών παραγόντων στη Λιβύη

Την ανάγκη για αποκλιμάκωση στη Λιβύη υπογράμμισε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο Πίτερ Στάνο τόνισε ότι «η πρόσφατη κλιμάκωση μέσω διακηρύξεων και ανακοινώσεων και η παρέμβαση εξωγενών παραγόντων στη Λιβύη είναι πηγή σημαντικής ανησυχίας» καλώντας για μείωση της έντασης.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι «οι διεθνείς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαμάχη και ασκούν επιρροή πρέπει να εργαστούν προς την αποκλιμάκωση, την οποία και πρέπει να ενισχύσουν».