Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ... Πρωθυπουργός Πακιστάν: Ο Μπιν Λάντεν πέθανε σαν «μάρτυρας»

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ίμρα Καν που δήλωσε στη Βουλή ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν ...

Πρωθυπουργός του Πακιστάν: “Το Πακιστάν πάντοτε θα υποστηρίζει την ...

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ίμρα Καν που δήλωσε στη Βουλή ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν πέθανε σαν «μάρτυρας»!

Ο άνθρωπος που θεωρήθηκε «εγκέφαλος» της επίθεσης στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου 2011 στο κρησφύετό του στο Αμποταμπάντ.




«Οι Αμερικάνοι ήρθαν στο Αμποταμπάντ και σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Πέθανε μάρτυρας», δήλωσε ο Καν μιλώντας στη Βουλή, όπου αναφέρθηκε στις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ του Πακιστάν και των ΗΠΑ, μετά από την αμερικανική επιδρομή.

«Μετά από αυτό όλος ο κόσμος μας πρόσβαλε.

»Ο σύμμαχός μας σκότωσε κάποιον μέσα στη χώρα μας, χωρίς καν να μας ενημερώσει», συνέχισε ο Καν, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «ταπεινωτικό» για πολλούς Πακιστανούς.

Μέλη της αντιπολίτευσης και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμέσως αντέδρασαν, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους.

«Ο Ίμραν Χαν παραποίησε την ιστορία δηλώνοντας ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι μάρτυρας», σχολίασε ο Χαουάζα Ασίφ, υπουργός Εξωτερικής στην προηγούμενη κυβέρνηση, μιλώντας επίσης στη Βουλή.

«Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο μάχονται κατά των διακρίσεων που υφίστανται εξαιτίας της πρόσφατης τρομοκρατίας.

»Και ο πρωθυπουργός μας επιδεινώνει την κατάσταση χαρακτηρίζοντας τον Οσάμα μπιν Λάντεν μάρτυρα του Ισλάμ», έγραψε στο Τwitter η Μίνα Γκαμπίνα, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι μάρτυρες τιμώνται στο Ισλάμ.

Ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως για τους ανθρώπους που σκοτώνονται υπερασπιζόμενοι τη θρησκεία τους.

Επί χρόνια το Πακιστάν αρνούνταν επισήμως ότι γνώριζε ότι η ιδρυτής της Αλ Κάιντα κρυβόταν στο έδαφός του.

Όμως το 2019 ο Καν στη διάρκεια ταξιδιού του στις ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι η υπηρεσία Πληροφοριών του πακιστανικού στρατού είχε δώσει στην Ουάσιγκτον κάποια στοιχεία που την οδήγησαν στον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν.

Ο Άσαντ Ντουράνι, πρώην διευθυντής της υπηρεσίας αυτής, είχε επίσης δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera το 2015 ότι η υπηρεσία του γνώριζε μάλλον πού κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν και ήλπιζε να χρησιμοποιήσει την πληροφορία αυτή για να λάβει ανταλλάγματα.