Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ... Εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση με συμμετοχή Εθνικής Φρουράς και ΕΛΔΥΚ (εικόνες)

Την εκτέλεση της άσκησης παρακολούθησε ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης όσο και η ιεραρχία του ΓΕΕΦ Σημειώνεται ότι η άσκ...

Νικητής - Δήμητρα 2020

Την εκτέλεση της άσκησης παρακολούθησε ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης όσο και η ιεραρχία του ΓΕΕΦ

Σημειώνεται ότι η άσκηση «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ», η οποία διεξάγεται τα τελευταία 5 χρόνια υπό την παρούσα μορφή, αποτελεί Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) όπου αναπτύσσεται και εξετάζεται το σύστημα Διοικητικής Μέριμνας καθώς επίσης και το σύστημα διοίκησης και ελέγχου του ΓΕΕΦ.




Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, εξετάστηκαν αντικείμενα τόσο σε ημερήσιες όσο και σε νυκτερινές συνθήκες, που αφορούσαν στην επιβιωσιμότητα των Μονάδων, στην τεχνοεφοδιαστική υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, την αντίδραση των τμημάτων σε αιφνιδιαστική ενέργεια του αντιπάλου και την εκτέλεση συνδυασμένων και διακλαδικών επιχειρήσεων.

Περαιτέρω, η ανακοίνωση αναφέρει ότι όλες οι ασκήσεις ήταν «διπλής ενεργείας» με απεικόνιση εχθρικών δυνάμεων για την εκπαίδευση του προσωπικού σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Σημειώνεται, επίσης, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα που αφορούσαν την ασφάλεια και υγιεινή του προσωπικού.

Την εκτέλεση της άσκησης παρακολούθησε με επισκέψεις του τόσο ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης όσο και η ιεραρχία του ΓΕΕΦ, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τον άρτιο σχεδιασμό, την αποτελεσματική εκτέλεση των ενεργειών καθώς επίσης και το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, καταλήγει η ανακοίνωση.