Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΑΙΜΑ... Προσομοίωση επίθεσης του Ισραήλ στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό με βαλλιστικό πύραυλο

ο Ισραήλ υλοποίησε επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου στις 2 Ιουνίου στη Μεσόγειο στέλνοντας ένα σαφές “μήνυμα” στην Άγκυρα. Ο βαλλιστ...


ο Ισραήλ υλοποίησε επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου στις 2 Ιουνίου στη Μεσόγειο στέλνοντας ένα σαφές “μήνυμα” στην Άγκυρα. Ο βαλλιστικός πύραυλος LORA εξουδετέρωσε ναυτικούς στόχους σε απόσταση 70 και 400 χιλιομέτρων αντίστοιχα.




Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Israel Aerospace Industries Systems (MALAM) δήλωσε: «Και στα δύο σενάρια, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε και χτύπησε τους στόχους με τη μέγιστη ακρίβεια».

Για λόγους ασφαλείας, τόσο ο εκτοξευτής πυραύλων όσο και οι στόχοι ήταν στη θάλασσα.

Η πρώτη δοκιμή του πυραυλικού συστήματος LORA πραγματοποιήθηκε το 2017. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη και η δοκιμή του πυραύλου πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία.

Η συγκεκριμένη ισραηλινή εταιρεία MALAM είναι κατασκευαστής των συστημάτων αντιεραπορικής άμυνας Arrow 2 και 3 καθώς του Barak 8.

Τον περασμένο Ιανουάριο το Ισραήλ πραγματοποίησε περιορισμένη δοκιμή του συστήματος βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας Arrow-3 στη Μεσόγειο.

Η δοκιμή αποτέλεσε μέρος των προετοιμασιών για τη δοκιμή αναχαίτισης πλήρους κλίμακας του γνωστού ισραηλινού συστήματος “Σιδερένιος θόλος”.

Πρόκειται σαφώς για επίδειξη ισχύος από την πλευρά του Ισραήλ, τόσο προς τη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία, όσο και προς την Τουρκία και τα σχέδια της στην Α.Μεσόγειο.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι οπλικά συστήματα στρατηγικής φύσης, με τα οποία “πείθεται” ένας αντίπαλος να μην προκαλεί σε περιοχές που ευρίσκονται μέσα στην εμβέλεια τους. Αυτήν την περίοδο οι Τούρκοι απλώνουν τα καράβια τους στην Α.Μεσόγειο εμποδίζοντας το έργο του αγωγού East Med,το οποίο έχει εγκριθεί από ΗΠΑ, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο.