Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ πρόκληση από τους τούρκους... Τουρκικές ακταιωροί «σπρώχνουν» λέμβους με λαθρομετανάστες σε ελληνικά νερά (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Λιμενικό “ξεγυμνώνει” μια ακόμη πρόκληση του Ερντογάν με βίντεο που δείχνει τουρκικές ακταιωρούς να κατευθύνουν λέμβους με μετανάστ...


Το Λιμενικό “ξεγυμνώνει” μια ακόμη πρόκληση του Ερντογάν με βίντεο που δείχνει τουρκικές ακταιωρούς να κατευθύνουν λέμβους με μετανάστες προς την Ελλάδα. Αποκαλυπτικό και το φωτογραφικό υλικό. Δείτε τα ντοκουμέντα.






Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Εντοπίστηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή που έδωσε δημοσιότητα αποκαλυπτικό βίντεο με τη νέα θρασύτατη πρόκληση της Άγκυρας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ελληνικής ακτοφυλακής, “λέμβοι με αλλοδαπούς στο Ανατολικό Αιγαίο, με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως διαπιστώνεται από το οπτικό υλικό (βίντεο)”.

Το βίντεο που δόθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, βορειοανατολικά της Λέσβου, κοντά στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.


Στο βίντεο διακρίνονται οι προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις βάρκες με τους μετανάστες, τις οποίες συνοδεύουν, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου οι επιβαίνοντες στις λέμβους να μπουν παράνομα στη χώρα.






Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο, διακρίνεται η προετοιμασία και η αναχώρηση βάρκας από τις τουρκικές ακτές, με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα προς τη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.

Στην ανακοίνωση της ελληνικής ακτοφυλακής σημειώνεται ότι, η Ελλάδα διαθέτει πλέον την ικανότητα μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού να εντοπίζει τις λέμβους όταν ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια και να τις επιτηρεί ανελλιπώς, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές της γείτονος.

Τέλος, το ελληνικό Λιμενικό Σώμα επισημαίνει ότι υλοποιεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους τρίτων χωρών.