Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα με προορισμό την Τουρκία βρέθηκαν στην Ιταλία

Η Ιταλική αστυνομία εντόπισε μέσα σε containers περισσότερα από 40 κλεμμένα αυτοκίνητα που είχαν ταξιδέψει από τον Καναδά και θα κατέλη...


Η Ιταλική αστυνομία εντόπισε μέσα σε containers περισσότερα από 40 κλεμμένα αυτοκίνητα που είχαν ταξιδέψει από τον Καναδά και θα κατέληγαν στην Τουρκία και στην Λιβύη.




Περισσότερα από 40 οχήματα που είχαν κλαπεί από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς στην Ιταλία, χάρη στις προσπάθειες της Περιφερειακής Μονάδας Οικονομικών Εγκλημάτων, της Υπηρεσίας Συνόρων του Καναδά (CBSA) και της ιταλικής αστυνομίας. Η CBSA επικοινώνησε με την Περιφερειακή Μονάδα Οικονομικών Εγκλημάτων τον Απρίλιο, για να ενημερώσει σχετικά με τν περίπτωση μιας έρευνας για οικονομική απάτη με εμπόριο αυτοκινήτων και ανταλλακτικών.

Αυτό οδήγησε στην ανακάλυψη ορισμένων οχημάτων, πολλά από τα οποία εντοπίστηκαν σε άλλες χώρες. Μεταξύ των αυτοκινήτων που ανακτήθηκαν ήταν ένα Audi Q7, μια BMW M6 Convertible, μια Mercedes-AMG 43 GLC, καθώς και κάποια άλλο μοντέλα Jaguar, Lexus, Land Rover, Honda, Hyundai και Toyota. Οι αρχές σημείωσαν αυτές τις μεταφορές και τις παρακολουθούσαν, ενώ ενημερώθηκαν και οι εκπρόσωποι των εταιρειών που εμφανίζονταν στα παραστατικά που συνόδευαν τα αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν τελικά σε λιμάνια- σταθμούς, όπως αυτό του Σαλέρνο και σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, ο τελικός προορισμός τους ήταν η Λιβύη και η Τουρκία.

Η συνολική αξία των αυτοκινήτων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (τα 30 από τα 40 και πλέον που εντοπίστηκαν από τις αρχές), ήταν 1,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα με συνολική αξία 300.000 δολάρια, κατασχέθηκαν από το CBSA. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη ανακτηθεί, ο στόχος εδώ είναι να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αφού ολοκληρωθούν τα νόμιμα διαδικαστικά.