Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ... Μητσοτάκης: «Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας όταν είμαστε στο Ισραήλ»

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ... ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΘ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤ...

Μητσοτάκης: «Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας όταν είμαστε στο Ισραήλ»

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ... ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΘ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ...

«Πάντοτε αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας όταν είμαστε στο Ισραήλ και πιστεύω το ίδιο συμβαίνει και στους Ισραηλινούς όταν βρίσκονται στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «μιλήσαμε για τον East Med, και για τις ενέργειες της Τουρκίας.




»Οι τουρκικές ενέργειες είναι μια απειλή για την περιοχή.

»Εμείς πάντοτε θα επιδιώκουμε την ειρήνη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Επίσης τόνισε πως «μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα και στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα του τουρισμού και των Ισραηλινών επισκεπτών στην Ελλάδα, οι οποίοι όπως είπε εμφαντικά, ξεπέρασαν την προηγούμενη χρονιά το 1,2 εκατ. συνολικά.

Επικέντρωσαν στον τουρισμό

Το άνοιγμα της τουρισμού και η μάχη κατά του κορωνοϊού βρέθηκαν στο επίκεντρο των κοινών δηλώσεων στις οποίες προέβησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά τη συνάντηση που είχαν, στην Ιερουσαλήμ.

Οι δυο Πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στα κοινά συμφέροντα και προκλήσεις που παρουσιάζονται στις δυο χώρες, αλλά και στον κοινό στόχο που έχουν για διασφάλιση της ευημερίας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ υπογράμμισε πως ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη χώρα του επιλέγουν κάθε καλοκαίρι ως προορισμό τους την Ελλάδα, σημειώνοντας πως η αύξηση του αριθμού αυτού τα τελευταία χρόνια αντανακλά και τον σεβασμό προς την Ελλάδα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Νετανιάχου, Ελλάδα και Ισραήλ συζητούν για το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας και η Κύπρος θα αποτελέσουν τους πρώτους προορισμούς για τους Ισραηλινούς φέτος, το δύσκολο αυτό καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αν όλα πάνε καλά, τόνισε, το Ισραήλ βάζει ως στόχο την 1η Αυγούστου για το πλήρες άνοιγμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του, τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα restart στην οικονομία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να ανοίξει στους τουρίστες, ωστόσο, προέχουν η υγεία και η ασφάλεια.

Όπως σημείωσε, αν όλα πάνε καλά από την 1η Αυγούστου θα φτάνουν και οι Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα.

«Έχουμε δουλέψει άοκνα, ώστε να διαφαλίσουμε την υγεία των επισκεπτών μας.

»Έχουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλα για να ανοίξουμε με κύριο μέλημα την ασφάλεια και την υγεία τον τουρισμό μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ακολούθησαν οι συνεργασίες σε υπουργικό επίπεδο στα Ιεροσόλυμα με την υπογραφή συμφωνιών.