Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ...!!! Χουριέτ: Ο Ερντογάν ζητά να χαρακτηριστεί επίσημα τζαμί η Αγία Σοφία

Έδωσε εντολή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα για αλλαγή του καθεστώτος... Απτόητος συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις προσπάθει...



Έδωσε εντολή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα για αλλαγή του καθεστώτος... Απτόητος συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις προσπάθειες να χαρακτηριστεί επίσημα τζαμί η Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή για αλλαγή του καθεστώτος του μουσείου της Αγίας Σοφίας.




Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό, αλλά και στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρει ότι ο Ερντογάν ανέφερε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του την Τετάρτη: «Στην Αγία Σοφία μπορεί να διαβάζεται και προσευχή, μπορεί να διαβάζεται και το εδάφιο της κατάκτησης από το κοράνι. Το έθνος μας θα πρέπει να αποφασίσει γι’ αυτό. Η Αγία Σοφία ως τζαμί μπορεί να συνεχίσει να δέχεται τουρίστες. Όπως το Μπλε Τζαμί. Απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Κάντε μία έρευνα για την Αγία Σοφία, εξετάστε το και μιλάμε».

Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προτείνει η Αγία Σοφία να χαρακτηριστεί επισήμως τζαμί, αλλά παράλληλα να κρατήσει και την ιδιότητα του μουσείου, ώστε να είναι επισκέψιμο και από τουρίστες, όπως το Μπλε Τζαμί απέναντι από την Αγία Σοφία, η οποία μετατράπηκε σε μουσείο το 1934.

«Να κάνετε αναλυτική έρευνα. Να την εξετάσουμε και να την συζητήσουμε. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αναλυτικοί», αναφέρει το δημοσίευμα ότι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

huriet_ernogan