Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Παγκόσμια ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα -Πού αναζωπυρώνεται η πανδημία

Συναγερμός έχει σημάνει σε μια σειρά χωρών του πλανήτη καθώς παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού κάνοντας πολλούς ειδικούς να προει...

Μέτρηση θερμοκρασίας σε επισκέπτη φάρμας στις ΗΠΑ

Συναγερμός έχει σημάνει σε μια σειρά χωρών του πλανήτη καθώς παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού κάνοντας πολλούς ειδικούς να προειδοποιούν για αναζωπύρωση της πανδημίας.


Ως το βράδυ της Πέμπτης, περισσότεροι από 9.500.200 άνθρωποι είχαν επισήμως διαγνωστεί με τον ιό σε 196 χώρες και περιοχές από την έναρξη της πανδημίας, εκ των οποίων τουλάχιστον 4.699.300 θεωρείται σήμερα ότι έχουν αποθεραπευτεί.




ΗΠΑ, η πλέον πληγείσα χώρα λόγω κορωνοϊού
Στις ΗΠΑ η Παρασκευή ήταν ημέρα ρεκόρ σε καταγραφή νέων κρουσμάτων, 40.000 τον αριθμό, για τις ΗΠΑ, φαίνεται πως η χώρα εισέρχεται σε μια νέα κρίση της πανδημίας, την ώρα που κάποιες Πολιτείες επιχειρούσαν δειλά-δειλά να άρουν τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό. Οι αριθμοί έρχονται την ώρα που ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει πως με τον ρυθμό αυτό, τα κρούσματα του κορωνοϊού ανά τον κόσμο θα αγγίξουν τα 10 εκατ. μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Οι ΗΠΑ, όπου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από τον νέο κορωνοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό νεκρών και κρουσμάτων με 122.238 θανάτους και 2.398.491 κρούσματα (καταγραφεί γαλλικού πρακτορείου ως τις 25/6).

Οι ενδείξεις οδηγούν Πολιτείες όπως εκείνη του Τέξας και της Αριζόνα να «παγώσουν» για λίγο την άρση μέτρων για τον κορωνοϊό, την ώρα που ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άνθονι Φάουτσι, παρατηρεί πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρό πρόβλημα. Από τον Λευκό Οίκο, ο Μάικ Πενς επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ αποφασίζει αιφνιδιαστικά να ακυρώσει την επίσκεψή του στο Νιου Τζέρσι.

Μετά τις ΗΠΑ, οι πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία του κορωνοϊού είναι η Βραζιλία με 53.830 νεκρούς και 1.188.631 κρούσματα, η Βρετανία με 43.230 νεκρούς (307.980 κρούσματα), η Ιταλία με 34.678 νεκρούς (239.706 κρούσματα) και η Γαλλία με 29.752 νεκρούς (197.755 κρούσματα).

Φάουτσι: «Εχουμε σοβαρό πρόβλημα»
Η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ αποτελεί «σοβαρό πρόβλημα», προειδοποίησε από την πλευρά του σήμερα ο Άνθονι Φάουτσι, ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές», επισήμανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της ομάδας διαχείρισης της κρίσης για τον νέο κορωνοϊό του Λευκού Οίκου.





Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Αντονι Φάουτσι για την αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός επιστήμονας απηύθυνε έκκληση ιδίως στους νέους σχετικά με την ατομική ευθύνη τους, υπογραμμίζοντας πως ζουν σε μια «διασυνδεδεμένη» κοινωνία: «Εάν μολυνθείτε, θα μολύνετε κάποιον άλλο, που θα μολύνει με τη σειρά κάποιον άλλο», είπε. «Και στο τέλος, θα μολύνετε κάποιον ευάλωτο, ίσως μια γιαγιά, έναν παππού, έναν θείο σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ένα παιδί με λευχαιμία» συνέχισε ο Φάουτσι.

Ακύρωσε το ταξίδι του στο Νιου Τζέρσι ο Τραμπ
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την τελευταία στιγμή, την αναχώρησή του για το Νιου Τζέρσεϊ όπου επρόκειτο να περάσει το Σαββατοκύριακο, με φόντο την ολοένα κι αυξανόμενη ανησυχία για την αναζωπύρωση της πανδημίας κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Κι αυτό χωρίς καμιά επίσημη εξήγηση από το Λευκό Οίκο και ενώ από το περιβάλλον του διεμήνυαν πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πρόκειται να μπει σε καραντίνα, αν επισκεφτεί το Νιου Τζέρσι, καθώς δεν είναι ένα απλός πολίτης.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατεβαίνει από το ελικόπτερο των ΗΠΑ / Φωτογραφία: AP Photos
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε σε χιλιάδες υποστηρικτές του που ζητωκραύγαζαν στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Τάλσα της Οκλαχόμα λίγες μέρες νωρίτερα, ότι ζήτησε από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές να επιβραδύνουν τα τεστ για τον κορωνοϊό, χαρακτηρίζοντας αυτά «δίκοπο μαχαίρι» που οδηγούν στον εντοπισμό περισσότερων κρουσμάτων.

Ωστόσο, ο Φάουτσι έσπευσε να σημειώσει πως δεν του ζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν διεξάγει τεστ μέχρι στιγμής σε 25 εκατομμύρια ανθρώπους, πολύ περισσότερα από άλλες χώρες.

Καθησυχαστικός για τον κορωνοϊό ο Μάικ Πενς
Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς προσπάθησε να μεταδώσει μια νότα αισιοδοξίας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως σε 34 πολιτείες φαίνεται πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σταθεροποιείται, ενθαρρύνοντας, εντούτοις, τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και άλλες στρατηγικές με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού.


Ο Πενς, στην πρώτη ενημέρωση εδώ και μήνες της ομάδας κρίσης, ανέφερε πως σε 16 πολιτείες καταγράφεται αύξηση στις μολύνσεις και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επικεντρώνεται στην έξαρση των κρουσμάτων στον αμερικανικό Νότο.


«Η αλήθεια είναι ότι επιβραδύναμε τη διασπορά. Επιπεδοποιήσαμε την καμπύλη», σημείωσε. «Περίπου τα μισά από τα νέα κρούσματα είναι Αμερικανοί κάτω των 35 ετών, αυτή είναι μια ενθαρρυντική πληροφορία», συμπλήρωσε ο Πενς.

«Ωρα να ξυπνήσεις Αμερική» -Έκκληση Κουόμο
Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, η οποία αποτέλεσε αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, επέκρινε κυβερνήτες άλλων Πολιτειών που έσπευσαν να άρουν το Lockdown, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζει να αυξηθούν ραγδαία τα νέα κρούσματα.


Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο / Φωτογραφία: AP Photos
Ο Κουόμο είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι Πολιτείες που ακολούθησαν τις κατευθυντήριες συστάσεις του Λευκού Οίκου τώρα καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων, υποστηρίζοντας ότι η Νέα Υόρκη κατάφερε να ελέγξει τον κορωνοϊό ακολουθώντας μια επιστημονική και όχι πολιτική προσέγγιση.

«Αυτό που συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα είναι αυτή τη στιγμή τρομακτικό και αποκαλυπτικό ταυτόχρονα», ανέφερε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. «Θα πω, Αμερική, είναι ώρα να ξυπνήσεις και να αντικρίσεις τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα», πρόσθεσε.

Γαλλία: Πρωτοφανής αύξηση στα κρούσματα εδώ και ένα μήνα
Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19, μια πρωτοφανής αύξηση από τις 30 Μαΐου, την ώρα που ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και 3 ημέρες.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν σε μια ανακοίνωση πως το σύνολο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 1.588, ένας πολύ υψηλότερος αριθμός σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο των 498 τις τελευταίες επτά ημέρες και τον μέσο όρο των 430 κρουσμάτων από τις αρχές Ιουνίου. Είναι ενδεικτικό πως την Τετάρτη, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν ήταν μόλις 81.

Ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο αυξήθηκε κατά 26 και ανέρχεται πλέον σε 29.778, σε σύγκριση με 21 χθες, Πέμπτη, και 11 την Τετάρτη και έναν μέσο όρο 19 θανάτων τις τελευταίες επτά ημέρες.

Από την άλλη, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με την COVID-19 μειώθηκε κατά 255, στους 8.886. Είναι η πρώτη φορά που το σύνολο των ασθενών στα νοσοκομεία βρίσκεται κάτω του ορίου των 9.000 εδώ και τρεις μήνες. Ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 17, στους 634.

Ιταλία: Νέα εστία μετάδοσης κορωνοϊού στην Μπολόνια
Νέα εστία μετάδοσης του κορωνοϊού φαίνεται να υπάρχει στη Μπολόνια, στην έδρα ιταλικής εταιρείας ταχείας παράδοσης δεμάτων και αλληλογραφίας.

Συνολικά, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 64 άνθρωποι, εκ των οποίων σαράντα επτά είναι εργαζόμενοι της εταιρίας στη Μπολόνια και οι υπόλοιποι δεκαεπτά συγγενείς και φίλοι τους. «Οι εργαζόμενοι είναι κατατρομαγμένοι. Ζητάμε να κλείσουν τα γραφεία, διότι η υγεία των ανθρώπων είναι πολυτιμότερη από τα κέρδη και την παραγωγή», δήλωσε ο γραμματέας του τομέα μεταφορών του συνδικάτου Uil, Μαουρίτσιο Λάγκο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βρετανία: 186 νέοι θάνατοι στη χώρα
Το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία ανακοινώθηκαν 186 θάνατοι από κορωνοϊό και ο συνολικός αριθμός τους έχει φτάσει τους 43.414.

Επιπλέον, νέα θετικά περιστατικά κορωνοϊού μετά από διαγνωστικό τεστ ήταν 1.004 την τελευταία ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο νέος απολογισμός έρχεται μια μέρα μετά τα φαινόμενα συνωστισμού σε παραλία της Βρετανίας.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-pagkosmios-synagermos-apo-ayximena-kroysmata