Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Συναγερμός από θετικά κρούσματα σε Καστοριά και Σύρο

"Καθαρές" μέχρι σήμερα περιοχές επέλεξε να "χτυπήσει" ο κορονοϊός γεγονός, το οποίο έχει θέσει σε αυξημένο συναγερ...


"Καθαρές" μέχρι σήμερα περιοχές επέλεξε να "χτυπήσει" ο κορονοϊός γεγονός, το οποίο έχει θέσει σε αυξημένο συναγερμό τις υγειονομικές αρχές.




Δύο από τα 13 νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη εμφανίστηκαν σε περιοχές που ήταν «καθαρές» για μεγάλο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα την Καστοριά και τη Σύρο. Συρροή κρουσμάτων εντοπίστηκε από τη χθεσινή ιχνηλάτηση στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα, από την ιχνηλάτηση του χθεσινού κρούσματατος κορονοϊού που ανακοινώθηκε στην Καστοριά, σήμερα προέκυψαν ακόμη 4 θετικά περιστατικά. Πρόκειται για 44χρονη εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό, που είχε επιστρέψει πρόσφατα από τα Ιωάννινα, ενώ τα νέα κρούσματα προέκυψαν από το συγγενικό περιβάλλον της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κοzanimedia, ήδη στο συγκεριμένο χωριό της Καστοριάς βρίσκονται κλιμάκιο και κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, για ιχνηλάτηση και δειγματοληψία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατοίκους, μετά και από άμεσες ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Καστοριάς.

Μυστήριο με το "ορφανό" θετικό κρούσμα της Σύρου
Στη Σύρο, ο ασθενής που βρέθηκε θετικός στη νόσο COVID-19 ανέφερε ότι δεν είχε φύγει τον τελευταίο καιρό από το νησί και δεν είχε έρθει σε επαφή με κάποιο γνωστό κρούσμα, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει την ιχνηλάτηση. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΔΟΥ), ωστόσο, συνεχίζει τα τεστ σε πιθανές επαφές των κρουσμάτων και στις δύο αυτές περιοχές και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα.

Παράλληλα, οι ειδικοί εντείνουν τα τεστ στις επιδημικές εστίες της Ξάνθης και της Ροδόπης, ενώ στην προσπάθεια να μην καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων από τα πρόσφατα διάσπαρτα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε Μεσσηνία, Καστοριά και Σύρο, έχουν προχωρήσει σε απομόνωση των επαφών και ιχνηλάτηση, προκειμένου να μην ξεφύγει η μετάδοση του κορονοϊού στις κοινότητες, δημιουργώντας τοπικές εστίες.

Τα 13 κρούσματα της Πέμπτης:

1 κρούσμα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, 1 στη Σύρο, 1 στη Ροδόπη, 1 στην Καστοριά (+4 σήμερα), 1 στην Πέλλα, 3 στην Ξάνθη και 5 εισαγόμενα κρούσματα (3 από πτήσεις και 2 που εντοπίστηκαν στα σύνορα με τη Βουλγαρία, στον Προμαχώνα).