Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμπλοκή στην Κάρπαθο...!! Το Πολεμικό Ναυτικό ΕΔΙΩΞΕ τουρκικό ελικόπτερο που επιχειρούσε προσέγγιση...!!! Άλλαξαν διάταξη και το ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ τα πλοία του Στόλου μας...

Η Ελλάδα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την άσκηση που πραγματοποίησαν σε μία περιοχή που έ...


Η Ελλάδα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την άσκηση που πραγματοποίησαν σε μία περιοχή που έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Τούρκοι έδωσαν ηχηρή απάντηση στην Άγκυρα καθώς όλες οι βολές ήταν επιτυχείς και είχαν ως τελικό αποτέλεσμα τη βύθιση του στόχου.




Η συγκεκριμένη άσκηση,  διεξήχθη υπό το βλέμμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών ΓΕΝ, Στόλου και ΓΕΑ, θεωρείται υψίστης σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που επιβεβαιώνει και το έντονο στοιχείο της διακλαδικότητας, αφού σχεδόν σε όλα τα επιχειρησιακά σενάρια έλαβε μέρος και η Πολεμική Αεροπορία.

Στα διάφορα επιχειρησιακά σενάρια που εκτελέστηκαν στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών και ταχέων σκαφών, πλοία επιτήρησης, τα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214, ελικόπτερα της διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτή είναι η διαφορά μας με την Άγκυρα, εμείς κάνουμε κινήσεις ουσίας και όχι απλά εντυπωσιασμού. Οι Τούρκοι ''απαντάνε'' απλά με NAVTEX, με ελληνικά ΜΜΕ να ''τσιμπάνε'' και να παίζουν την προπαγάνδα της Άγκυρας.

Πήραν ''γερό'' μάθημα οι Τούρκοι

Από την πρώτη στιγμή το Τουρκικό ναυτικό είχε στείλει στην περιοχή που έλαβε χώρα η ελληνική άσκηση, τη φρεγάτα ‘’ΟRUC REIS’’ τύπου ΜΕΚΟ για να παρακολουθεί τις κινήσεις του Ελληνικού Στόλου και να δίνει συνεχώς εικόνα στο Τουρκικό επιτελείο.

Ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή πετούσε και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου ‘’CN-235’’ με στόχο να ‘’διαβάζει’’ κάθε ενέργεια των Ελληνικών υποβρυχίων ενώ η Τουρκική αεροπορία απογείωσε και UAV. Ο εκνευρισμός των γειτόνων κορυφώθηκε όταν διαπίστωσαν ότι το Ελληνικό επιτελείο έκανε πράξη την προαναγγελία για καταιγισμό πυρών, αναφέρει ο Κώστας Σαρικάς για το Newpost.gr

Και ενώ το Τουρκικό πλοίο βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία επέστρεφαν δόθηκε εντολή να απονειωθεί το οργανικό του ελικόπτερο ‘’S-70’’ με κατεύθυνση προς την Ελληνική αρμάδα σε μια ακόμη προκλητική κίνηση των γειτόνων. Τα πλοία του Στόλου άμεσα άλλαξαν διάταξη και το Τουρκικό ελικόπτερο προειδοποιήθηκε να μην πλησιάσει τις φρεγάτες και τις πυραυλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού. Το ελικόπτερο επέστρεψε στη φρεγάτα ‘’ORUCREIS’’ με τα Ελληνικά πλοία να στέλνουν ένα ακόμα μήνυμα προς τους γείτονες.

Ο Τουρκικός εκνευρισμός συνεχίστηκε δια στόματος του Τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος απείλησε την Ελλάδα ότι ‘’θα λυπηθεί αν δεν τα βρει με την Τουρκία.’’ Είναι εμφανές ότι τόσο η αποφασιστικότητα της Αθήνας όσο και το μήνυμα ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει ενοχλήσει τους Τούρκους αξιωματούχους.pentapostagma.gr