Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ισραηλινές Αρχές κατέστρεψαν πλάκα με επιγραφή και τουρκική σημαία στην Ιερουσαλήμ

Οι ισραηλινές Αρχές στην Ιερουσαλήμ κατέστρεψαν μια πλάκα – επιγραφή που απεικόνιζε την τουρκική σημαία και είχε τοποθετηθεί σε νεκροταφείο...

Οι ισραηλινές Αρχές κατέστρεψαν πλάκα με επιγραφή και τουρκική ...

Οι ισραηλινές Αρχές στην Ιερουσαλήμ κατέστρεψαν μια πλάκα – επιγραφή που απεικόνιζε την τουρκική σημαία και είχε τοποθετηθεί σε νεκροταφείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.




Η Τουρκία είχε χορηγήσει την αποκατάσταση του εν λόγω μουσουλμανικού νεκροταφείου και είχε τοποθετήσει την πλάκα με τη σημαία της ως «τρόπαιο» της συνεισφοράς της στο έργο.

Τα προηγούμενα χρόνια το καθεστώς Ερντογάν χρηματοδότησε πολλά έργα αναστήλωσης μουσουλμανικών μνημείων και χώρων στην Ιερουσαλήμ, αποσκοπώντας να κερδίσει ερείσματα μεταξύ του μουσουλμανικού παλαιστινιακού πληθυσμού.

Απώτερος στόχος της Τουρκίας ήταν και είναι να αποκτήσει «δικαιώματα» εγγυήτριας δύναμης στην ιερή πόλη των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών και ιστορική πρωτεύουσα των Εβραίων.

Να σημειωθεί ότι «προστάτης» των μουσουλμανικών και χριστιανικών ιερών χώρων στην Ιερουσαλήμ είναι σύμφωνα με τις συνθήκες ο βασιλικός θρόνος της Ιορδανίας.

Διακηρυγμένος στόχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι να «απελευθερώσει» την Ιερουσαλήμ από τους Ισραηλινούς και να τη δώσει στο «χαλιφάτο».