Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οργή στη Λιβύη: Ο Ερντογάν καπηλεύτηκε το όνομα του ήρωα Ομάρ αλ Μουχτάρ – Οι απόγονοί του υπόσχονται αντίσταση

Η λιβυκή αραβική φυλή Αλ Μάνφα καταδίκασε την επίκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του ονόματος του Λίβυου εθνικού ήρωα, Ομάρ αλ Μου...

Οργή στη Λιβύη: Ο Ερντογάν καπηλεύτηκε το όνομα του ήρωα Ομάρ αλ Μουχτάρ – Οι απόγονοί του υπόσχονται αντίσταση

Η λιβυκή αραβική φυλή Αλ Μάνφα καταδίκασε την επίκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του ονόματος του Λίβυου εθνικού ήρωα, Ομάρ αλ Μουχτάρ (1858–1931), για να νομιμοποιήσει την τουρκική εισβολή στη Λιβύη. Ο εθνικός ήρωας της Λιβύης, Ομάρ αλ Μουχτάρ, ήταν μέλος της φυλής Αλ Μάνφα.

Ο αμετροεπής Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να καπηλευτεί το όνομα και την ιστορία του Ομάρ αλ Μουχτάρ, λέγοντας ότι «τα εγγόνια του λιονταριού της ερήμου Ομάρ αλ Μουκχάρ νίκησαν εκείνους που ήθελαν να εισβάλουν στη Λιβύη με μισθοφόρους.




»Ο πραξικοπηματίας (σ.σ. έτσι αποκαλεί τον στρατάρχη Χαφτάρ) ψάχνει μέρος να κρυφτεί τώρα. Θα υποστηρίξουμε τα αδέλφια μας στη Λιβύη μέχρι να ειρηνεύει όλη η χώρα».

Η φυλή, μέσω του συμβουλίου των πρεσβυτέρων της, αντέδρασε έντονα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, «Εμείς (τα μέλη της φυλής) καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις δηλώσεις, ιδίως όταν τα τουρκικά ντρον σκοτώνουν τους απογόνους του μουτζαχίντ Ομάρ μπιν Μουχτάρ μπιν Ομάρ αλ Μανφί αλ Χιλαλί, του μετριοπαθή Άραβα μουσουλμάνου μουτζαχίντ.

»Το όνομά του δεν πρέπει να προφέρεται από ένα διαταραγμένο άτομο που προάγει την πορνεία, την κακία και την ανηθικότητα».

Η φυλή Αλ Μάνφα εξέφρασε επίσης την έκπληξή της από τις αναφορές του Ερντογάν, όταν ο ίδιος μεταφέρει χιλιάδες μισθοφόρους και ξένους τρομοκράτες για να πολεμήσουν στη Λιβύη, ενώ τονίζει ότι κανένας απόγονος του Αλ Μουχτάρ δεν θα πολεμήσει για εκείνον και για τη σκοτεινή ατζέντα του για την περιοχή.

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Εμείς (τα μέλη της φυλής Αλ Μάνφα) διαβεβαιώνουμε ότι θα θέσουμε όλες τις δυνάμεις μας, άνδρες και εξοπλισμό, για να εκδιώξουμε τους Τούρκους εισβολείς από τη Λιβύη, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας στο παρελθόν.

»Ακολουθούμε το μονοπάτι τους (των προγόνων τους) και οι εισβολείς θα βρουν μόνο θάνατο που θα τους ακολουθήσει σε κάθε ίντσα αυτής της αγνής γης.

»Επιβεβαιώνουμε επίσης την υποστήριξή μας για την πρόσφατα ανακοινωμένη αιγυπτιακή πρωτοβουλία και καλούμε την αδερφή μας Αίγυπτο να προχωρήσει και να εκπληρώσει το καθήκον της αδελφοσύνης και της γειτονίας ενάντια σε αυτήν την οθωμανική εισβολή».