Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία και Γαλλία ανταλλάσσουν απειλές, τα ΗΑΕ δανείζουν χρήματα στην Αίγυπτο για στρατιωτική επιχείρηση, λέει ρωσικό δημοσίευεμα...

Κλιμακώνονται οι εντάσεις των περιφερειακών δυνάμεων γύρω από το ζήτημα της Λιβύης. Η Τουρκία και η Γαλλία αντάλλαξαν απειλές και τα ΗΑ...


Κλιμακώνονται οι εντάσεις των περιφερειακών δυνάμεων γύρω από το ζήτημα της Λιβύης. Η Τουρκία και η Γαλλία αντάλλαξαν απειλές και τα ΗΑΕ έχουν υποσχεθεί στην Αίγυπτο χορήγηση χρημάτων για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κυβέρνησης της Τρίπολης, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.




Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι το Παρίσι δεν θα ανεχθεί τη στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας στη Λιβύη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία παίζει "επικίνδυνο παιχνίδι" σε αυτήν τη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Εξήγησε ότι το «θέμα της Μεσογείου» επηρεάζει άμεσα τα συμφέροντα της Γαλλίας. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Τουρκίας, χιλιάδες Λίβυοι προσπαθούν να μεταναστεύσουν στην ΕΕ για να αποφύγουν τις ταλαιπωρίες.

Ο Μακρόν σημείωσε ότι η Αίγυπτος έχει κάθε λόγο να ανησυχεί, έτσι το Κάιρο έχει το δικαίωμα να παρέμβει στην κατάσταση.

«Τελικά, η Τουρκία μετέφερε χιλιάδες μισθοφόρους από τη Συρία και οι Αιγύπτιοι δεν το βλέπουν αυτό με ανησυχία», τόνισε ο Μακρόν.

Η Άγκυρα ανταποκρίθηκε αμέσως στις δηλώσεις Μακρόν:

«Το γεγονός ότι ο Μακρόν χαρακτήρισε την υποστήριξη της χώρας μας προς τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης ως «επικίνδυνο παιχνίδι» κατόπιν αιτήσεώς της και στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, μπορεί να εξηγηθεί μόνο με την θόλωση του μυαλού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Ακσόι.

Είπε ότι η ίδια η Γαλλία έπαιζε" επικίνδυνο παιχνίδι "στη Λιβύη και ήταν υπεύθυνη για τη βύθιση της χώρας στο χάος. Ο Τούρκος διπλωμάτης είπε ότι ο διοικητής του του εθνικού στρατού της Λιβύης, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ αρνείται να υπογράψει εκεχειρία με την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας της Λιβύης.

Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι το Παρίσι δεν έχει δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις για περιφερειακά ζητήματα, καθώς η Γαλλία δεν έχει τη δική της ακτή στην Ανατολική Μεσόγειο και η συμπεριφορά των Γάλλων περιπλέκει σοβαρά την κατάσταση στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος των ΗΑΕ εμίρης Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να βοηθήσει τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι. Το Αμπού Ντάμπι υποσχέθηκε να αναλάβει τη χρηματοδότηση του αιγυπτιακού στρατού για να αντιταχθεί στις δυνάμεις της Τρίπολης στη Λιβύη.

topcor.ru, Pan.Bg,
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος