Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτος ξεδιαντροπος και ΒΡΩΜΙΚΟΣ ρατσισμός! - Καθηγήτρια του Κέιμπριτζ: «Οι λευκές ζωές δεν έχουν σημασία»

Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ πόσταρε ένα σύνολο ρατσιστικών tweets, συμπεριλαμβανομένων εκκλήσεων για «κατάργηση της λε...


Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ πόσταρε ένα σύνολο ρατσιστικών tweets, συμπεριλαμβανομένων εκκλήσεων για «κατάργηση της λευκότητας» καθώς και μια άκρως προκλητική δήλωση σύμφωνα με την οποία «Οι λευκές ζωές δεν έχουν σημασία».




Η καθηγήτρια δραστηριοποιείται στον τομέα της Αγγλόφωνης λογοτεχνίας στο κολλέγιο Churchill του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Οι τομείς σπουδών της κας Priyamvada Gopal περιλαμβάνουν δυστυχώς ακροαριστερά πεδία όπως «φύλο και φεμινισμός, μαρξισμός, κρίσιμες φυλετικές μελέτες, καθώς και για την πολιτική και τους πολιτισμούς της αυτοκρατορίας και της παγκοσμιοποίησης».

Τα αλλόκοτα μηνύματα είδαν σχεδόν 50.000 ακόλουθοί της στο twitter.

Το συμβάν αυτό έρχεται μετά από τα περιστατικά με αρκετούς Αμερικανούς καθηγητές πανεπιστημίων που απολύθηκαν επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν την “αριστερή ορθοδοξία” για την υποστήριξη του κινήματος του BLM που αναζωογονήθηκε μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

H Gopal γνώρισε λατρεία στο Twitter από πολλούς σκληροπυρηνικούς αριστερούς χρήστες.

Προέρχεται από την Ινδία και έχει συμβάλει σε μίντια όπως ο The Guardian, η The Huffington Post, το BBC και το Al-Jazeera που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Κατάρ. Ήταν στο παρελθόν η Κοσμήτορας του Churchill College από το 2006-2010.

Η Γκόπαλ έχει εμπλακεί σε πολλές άλλες διαμάχες που σχετίζονται με τη φυλή: κατηγόρησε το King's College για φυλετικό προφίλ και παραπονέθηκε ότι «ρατσιστές» στελέχη του προσωπικού δεν θα την αποκαλούσαν με το ενδεικτικό των καθηγητών δηλαδή «Doctor».

Παρά τις επικρίσεις της Gopal για περιπτώσεις φερόμενου «ρατσισμού», η ίδια δεν μπορεί να διακρίνει τον ρητό και αδιαμφισβήτητο ρατσισμό των δικών της λέξεων.

Δείτε τα "τιτιβίσματά" της: