Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αδίστακτοι εγκληματίες οι μετανάστες που μεταφέρουν με τα πλοία τους οι ΜΚΟ

Η μεταναστευτική πίεση στην ΕΕ από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αναμένεται να αυξηθεί μετά την άρση των περιορισμών των μετακινήσεων...


Η μεταναστευτική πίεση στην ΕΕ από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αναμένεται να αυξηθεί μετά την άρση των περιορισμών των μετακινήσεων λόγω του κορονοϊού

Τρεις μετανάστες καταδικάστηκαν πρόσφατα σε δικαστήριο της Σικελίας για έναν μακρύ κατάλογο εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων, σεξουαλικής βίας, εμπορίας ανθρώπων, εμπλοκής με εγκληματικές οργανώσεις, ακόμη και δολοφονίας. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στη Σικελία πέρυσι από τον περίφημο υπέρ-μεταναστευτικό μη κυβερνητικό οργανισμό (NGO) Sea-Watch, που εδρεύει στη Γερμανία.




Οι τρεις καταδικάστηκαν ο καθένας σε ποινή φυλάκισης 20 ετών σε δικαστήριο της πόλης της Σικελίας της Μεσσήνης, σύμφωνα με το Junge Freiheit. Οι μετανάστες ήταν ο ένας υπήκοος της Γουινέας, 22 ετών και δύο Αιγύπτιοι, ηλικίας 24 και 26 αντίστοιχα.

Οι κατάδικοι μεταφέρθηκαν στη Σικελία αφού συνελέγησαν στη Μεσόγειοαπό το Sea-Watch 3, πλοίο με...καπετάνισσα την περιβόητη Carola Rackete, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο με τις προσπάθειές της για την μεταφορά μεταναστών σε ευρωπαϊκές ακτές.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Rackete μετέφερε παράνομα τους μετανάστες στο λιμάνι της Ιταλίας στη Λαμπεντούσα παρά τις προσφορές της Λιβύης να τους πάρει, και παρά το γεγονός ότι το ιταλικό λιμάνι ήταν κλειστό για τους μετανάστες εκείνη τη στιγμή.

Η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση των τριών μεταναστών, αλλά ο Matteo Salvini, δεν δίστασε να γνωστοποιήσει τις απόψεις του. «Αυτοί είναι οι όμορφοι “θησαυροί” που έφερε στην Ιταλία η υπάλληλος του πλοίου, το είδωλο της Αριστεράς», είπε.

Ο Petr Bystron, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για το κόμμα της Δεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία, προχώρησε ακόμη περισσότερο στις κατηγορίες του. «Η υπόθεση της Rackete δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζεται να «ποινικοποιήσετε» τους λαθρέμπορους, επειδή είναι ήδη εγκληματίες», είπε σύμφωνα με το Junge Freiheit. «Η Carola Rackete συνελήφθη σωστά από τις ιταλικές αρχές πέρυσι όταν αναγκάστηκε παράνομα να φτάσει στο λιμάνι της Λαμπεντούσα. Τώρα μαθαίνουμε ότι είχε μεταφέρει δολοφόνους και βιαστές και τους έφερε παράνομα στην Ευρώπη ». «Όλοι όσοι κάποτε διαμόρφωναν αυτούς τους κοινούς εγκληματίες ως ήρωες πρέπει τώρα να επανεξετάσουν τις ενέργειές τους πολύ κριτικά», πρόσθεσε ο Bystron

Η μεταναστευτική πίεση στην ΕΕ από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αναμένεται να αυξηθεί
Πάντως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί υπό νέα αυξανόμενη πίεση σχετικά με τη μετανάστευση καθώς θα αρθούν οι περιορισμοί των μετακινήσεων λόγω του κορονοϊού και αναμένεται να αυξηθεί εκ νέου το λαθρεμπόριο ανθρώπων στα Βαλκάνια, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή από το Διεθνές Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτικής Μετανάστευσης (ICMPD) που εδρεύει στη Βιέννη.




Η έκθεση, που συντάχθηκε από τον Μάρτιν Χόφμαν, προειδοποιεί ότι μέχρι το φθινόπωρο, ο αριθμός των μεταναστών που επιθυμούν να εισέλθουν στην ΕΕ θα έχει φτάσει και πάλι στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, όταν σημειώθηκε αύξηση των μεταναστών από τη Βενεζουέλα και την Κολομβία οι οποίοι υπέβαλαν αιτήματα ασύλου σε διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ. Η έξαρση από τις δύο χώρες της Νότιας Αμερικής οφειλόταν στα αυξανόμενα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα σε αυτές τις χώρες και στο γεγονός ότι οι πολίτες τους δεν χρειάζονταν βίζα για να ταξιδέψουν στην Ισπανία πριν από τους περιορισμούς κυκλοφορίας.

Η έκθεση του ICMPD ανέφερε επίσης ότι οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στην αύξηση της μετανάστευσης, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα βρεθούν σε ανυπόφορες οικονομικές συνθήκες και ακόμη και πολλά μέλη των καλά εκπαιδευμένων μεσαίων τάξεων της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής μπορεί να δοκιμάσει την τύχη της προσπαθώντας να φτάσει στην ΕΕ.

Το Μαρόκο και η Λιβύη πιθανότατα θα έρθουν στο επίκεντρο, ενώ οι λαθρομετανάστες στη διαδρομή των Βαλκανίων - μια προσοδοφόρα πρόταση για ομάδες οργανωμένου εγκλήματος - ενδέχεται να ξαναυξηθούν.