Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαϊμού γιατρός: «Μη φοβού» έλεγε στους ασθενείς - Οι επαφές με Άγιον Όρος, Βατοπέδι και Βατικανό

Της Άννας Κανδύλη_ Ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς, δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας εμφανιζόταν ο «Νίκος Κοντός»...



Της Άννας Κανδύλη_Ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς, δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας εμφανιζόταν ο «Νίκος Κοντός» που κατηγορείται για ανθρωποκτονία 2 παιδιών 14 και 16 ετών καθώς κι ενός 76χρονου.

Πλην των «γνώσεών» του στην ιατρική υποστήριζε επίσης , προφανώς ανάλογα την περίπτωση, ότι ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπεδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας... Υποσχόταν δε μεταθέσεις, όπως σε μία οικογένεια στη Λάρισα όπου της παρουσιάστηκε με στρατιωτική στολή πιλότου υποσχόμενος μετάθεση σε μέλος της εν λόγω οικογένειας ενώ έκανε και το μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία.




Είχε προσεγγίσει ακόμα και πρόεδρο εφετών παριστάνοντας τον ιατρό. Η συνήθης « ταρίφα» του ήταν 15.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Τα χρήματα τα εισέπραττε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων ενώ μία εξ αυτών την είχε δώσει σε ιδιοκτήτη σχολής που φοιτούσαν τα παιδιά του.

Η « καριέρα» του ως γιατρού

«Μη φοβού» έλεγε στους ανύποπτους ασθενείς προκειμένου να τον εμπιστευτούν. Η « καριέρα» του στην ιατρική ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2016 και εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ιατρός από την Ελβετία υποσχόμενος πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης.

Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια 5 μηνών και τα βότανα τα προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση-συναίνεση ιατρών των κλινικών.

Εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Αναλάμβανε συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές. Αναλάμβανε το συντονισμό χωρίς τη συμμετοχή του, όμως ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών, κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών και κατά το εξιτήριο.

Προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων, με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς καθώς δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις τους και χορηγούσε δικά του "φάρμακα" σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένα φάρμακα από Ελβετία.

Εκτός των παραπάνω συστηνόταν σε κάποιους και ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή.

Πώς αποκαλύφθηκε

Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Όταν του πρότεινε να γραφτεί στο δυναμικό της κλινικής ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι' αυτό δε αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε 4 επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του και διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε για τις γνωριμίες του ο 47χρονος.