Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με τη συνεργασία των ισλαμιστών της Τρίπολης ο Ερντογάν σχεδιάζει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης

Τις προθέσεις της Τουρκίας για γεωτρήσεις και νότια της Κρήτης, δείχνουν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ε...

Με τη συνεργασία των ισλαμιστών της Τρίπολης ο Ερντογάν σχεδιάζει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης

Τις προθέσεις της Τουρκίας για γεωτρήσεις και νότια της Κρήτης, δείχνουν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Άγκυρα, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον ισλαμιστή πρωθυπουργό της Τρίπολης Φαγιέζ αλ Σαράτζ.




Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και η Λιβύη (σ.σ. το καθεστώς της Τρίπολης) θα πραγματοποιήσουν έρευνες και γεωτρήσεις στο έδαφος και στις ακτές της βορειοαφρικανικής χώρας, μετά από μια συνάντηση η οποία έρχεται ως επιστέγασμα της αναχαίτισης των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ που πλέον έχει υποχωρήσει αφήνοντας την κυβέρνηση Σάρατζ να ελέγχει πλέον την Τρίπολη.

Βεβαίως, να σημειώσουμε, είναι εξαιρετικά άτοπο να πανηγυρίζουν οι φιλότουρκοι, αφού ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ συνεχίζει να ελέγχει το 90% της λιβυκής επικράτειας, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη που ακολουθεί:

Η Τρίπολη υποστηρίζει ότι με το ψευδομνημόνιο με την Τουρκία επεκτείνεται βορειότερα η μέση γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, δηλαδή από τα 63.000 τετραγωνικά χλμ. Στα 39.000.

Ο Ερντογάν υπονόησε ότι η τουρκική εταιρεία πετρελαίου μπορεί να ζητήσει από τη Λιβύη (σ.σ. την Τρίπολη) άδεια γεωτρήσεων σε αυτές τις περιοχές και να πάει εκεί τουρκικό σεισμογραφικό, νότια της Κρήτης, όπως είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.