Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Δεν έχουμε να φάμε»: Συγκλονίζει η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο

«Έχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο», λέει και κάνει έκκληση για βοήθεια Συγκλονίζει η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείν...

rodoslipothumia

«Έχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο», λέει και κάνει έκκληση για βοήθεια

Συγκλονίζει η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο στη Ρόδο. Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αφού τους τελευταίους μήνες έχει έρθει αντιμέτωπη με την ανεργία.




«Η κόρη μου λιποθύμησε από την πείνα. Είμαι άνεργη εδώ και τόσους μήνες. Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος. Έχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο. Απολυθήκαμε, ήμασταν εποχικοί εργαζόμενοι», λέει και συμπληρώνει ότι εισόδημα στο σπίτι δεν μπαίνει.

«Δεν έχουμε να φάμε. Το παιδί πείναγε και εγώ δεν είχα. Θέλω να το πάω στο γιατρό απλά επειδή έγινε ντόρος αποφεύγω πάρα πολύ για το παιδί μου. Πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή. Είμαστε άνεργοι».

Συγκλονίζει η ιστορία του 9χρονου κοριτσιού

Όπως αναφέρει το «www.dimokratiki.gr», πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορωνοϊό.

Ο Θανάσης Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μιλώντας στο Open, επιβεβαίωσε το συμβάν κι αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνει το «σμαραγδένιο νησί» από την οικονομική ύφεση που έχει επέλθει λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους... Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι... νέκρα».

Αναφορικά με το συμβάν με το κοριτσάκι που λιποθύμησε από την πείνα, μιλώντας στο Open η κα Σ. Μανιά, από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Αγία Σοφία» Ρόδου, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τόνισε ότι ο σύλλογος «ήρθε σε επαφή μαζί της. Είναι αξιοπρεπέσταση κυρία, δεν ζητά λεφτά, θέλει φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά για να τα ζήσει» είπε η κα Μανιά και πρόσθεσε ότι ο σύλλογος έχει επιληφθεί του θέματος, για να έχουν τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι ένα πιάτο φαγητό...

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να προσπαθεί να τα «φέρει βόλτα» έχοντας δύο παιδιά, ένα νοίκι που τρέχει και μόλις και μετά βίας το καλύπτει, ενώ έχει μείνει άνεργη, καθώς η τουριστική επιχείρηση που εργάζεται, ούτε έχει ανοίξει, ούτε πρόκειται, κατά τα φαινόμενα.