Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υποστήριζε ότι η γυναίκα του τον παράτησε μια νύχτα -Μετά από 40 χρόνια το DNA αποκάλυψε ότι αυτός τη σκότωσε Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/

ΗΠΑ 1979. Τα ίχνη μιας 38χρονης γυναίκας, της Ντόνα Μέι Μπέιερλ χάθηκαν ξαφνικά. Ο σύζυγός της είπε ότι εξαφανίστηκε έτσι απλά,μια ν...

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Τζον Μπέιερλ είχε δολοφονήσει τη γυναίκα του

ΗΠΑ 1979. Τα ίχνη μιας 38χρονης γυναίκας, της Ντόνα Μέι Μπέιερλ χάθηκαν ξαφνικά. Ο σύζυγός της είπε ότι εξαφανίστηκε έτσι απλά,μια νύχτα.

Ήταν όμως αυτό αλήθεια; Είχε αφήσει η αφοσιωμένη μητέρα πίσω τα μικρά της παιδιά, για να ξεφύγει από τον αυταρχικό σύζυγό της; Η Ντόνα Μέι Μπέιερλ ζούσε στο Muskego, στο Γουισκόνσιν, με τον άντρα της Τζον και τα δύο τους παιδιά, την Τζόντι, που ήταν τότε 7 χρονών και τη Τζάκι, 4 ετών. Η νεαρή γυναίκα, λάτρευε να μεγαλώνει τα δύο κορίτσια της. Δούλευε πάντα πριν γίνει δεύτερη η γυναίκα του Μπέιερλ, αλλά μόλις παντρεύτηκε έμεινε στο σπίτι για να είναι μαμά.




Το μόνο μειονέκτημα του νέου ρόλου που απολάμβανε, ήταν ότι την έκανε να εξαρτάται περισσότερο από την άντρα της. Ήταν ο κυρίαρχος του σπιτιού και έλεγχε τα χρήματά τους - κάτι που, σύμφωνα με την πρώην του, αντανακλούσε τη συμπεριφορά του στον πρώτο του γάμο.

Η πρώτη του σύζυγος θα κατέθετε αργότερα ότι ο Μπέιερλ την κακοποιούσε σωματικά. Τον χώρισε για «σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση» μετά από λίγα χρόνια γάμου. Και απ' ό,τι φαινόταν δεν είχε αλλάξει.

Η Ντόνα έγραφε τακτικά γράμαμτα σε μία φίλη της στο Μίσιγκαν, στην οποία είχε παραδεχτεί ότι φοβόταν τον Μπέιερλ. Είπε ότι γινόταν βίαιος και κάποτε την πέταξε κάτω από τις σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειό τους.

Εκμυστηρεύτηκε επίσης στη φίλη της ότι ο Μπέιερλ της είχε ζητήσει να υπογράψει έγγραφα που θα έδιναν στον σύζυγό της την αποκλειστική ιδιοκτησία του σπιτιού τους εάν πέθαινε. Η γυναίκα είπε ότι αρνήθηκε να το υπογράψει. Ανήσυχη η φίλη της, της είχε προσφέρει 500 δολάρια σε μετρητά, αν το χρειαζόταν, για να φύγει.

Η περίεργη εξαφάνιση της Ντόνα
Στις 6 Μαΐου, ήταν η τελευταία ημέρα που είδε κάποιος την Ντόνα. Τρεις μέρες αργότερα, ο σύζυγός της πήγε στην αστυνομία να δηλώσει την εξαφάνιση της γυναίκας του. Εξήγησε ότι στις 6 Μαΐου, είχαν διαφωνήσει για διάφορα πράγματα, και η Ντόνα είχε βγει από το σπίτι με το οικογενειακό αυτοκίνητο για να «ηρεμήσει». Όταν η Ντόνα δεν επέστρεψε στις 10 μ.μ, ο Μπέιερλ είπε ότι πήγε για ύπνο και μετά άκουσε το αυτοκίνητο να μπαίνει στο γκαράζ τους περίπου μια ώρα αργότερα.

Υπήρχε κίνηση στο σπίτι, οπότε υπέθεσε ότι η Ντόνα είχε επιστρέψει, αλλά στη συνέχεια περιέγραψε ότι άκουσε το αυτοκίνητο να απομακρύνεται. Ο Τζον Μπέιερλ είπε ότι η Ντόνα δεν ήρθε στο κρεβάτι και αργότερα βρήκε το οικογενειακό αυτοκίνητο στο γκαράζ.

Όταν οι αξιωματικοί ρώτησαν τον Τζον γιατί του πήρε τόσο πολύ για να αναφέρει ότι η Ντόνα έλειπε, παραδέχτηκε ότι το ζευγάρι είχε προβλήματα γάμου και πίστευε ότι θα επέστρεφε μόλις ηρεμήσει.

Ήταν όντως αυτό που είχε κάνει η Ντόνα; Είχε απελευθερωθεί από τον έλεγχο του δεσποτικού συζύγου της; Υπήρχε ένα τεράστιο κενό σε αυτήν την εξήγηση. Οι φίλοι και η οικογένεια της, δήλωσαν ότι η Ντόνα δεν θα άφηνε ποτέ τα δύο της παιδιά.

Η μικρή Τζάκι είχε επίσης ανεμοβλογιά εκείνη την εποχή και φάνηκε εκτός χαρακτήρα για την Ντόνα να έφευγε για λίγες ώρες από το πλευρό της, πόσω μάλλον για αρκετές μέρες. Η οικογένειά της, είπε ότι η Ντόνα φοβόταν ακόμα και το να βγάζει τα σκυλιά το βράδυ στην πίσω αυλή, και όμως ο σύζυγός της είπε ότι είχε φύγει για τρεις ημέρες. Δεν υπήρχε ένδειξη ότι η Ντόνα είχε πάρει ρούχα ή προσωπικά αντικείμενα. Ο Τζον είπε ότι είχε πάρει 200 δολάρια σε μετρητά, αλλά αυτό δεν μπορούσε να αποδειχθεί.




Οι λεκέδες αίματος στο γκαράζ και οι έρευνες της αστυνομίας

Η τοπική αστυνομία ξεκίνησε μια εκτεταμένη έρευνα από εδάφους και αέρα. Οι χώροι υγειονομικής ταφής «χτενίστηκαν» με κυνηγόσκυλα, αλλά η Ντόνα δεν βρέθηκε.

Η αδερφή της Ντόνα, Τζόαν, ήρθε να μείνει στο σπίτι για να φροντίσει τα παιδιά που ήταν μπερδεμένα χωρίς τη μαμά τους. Ήταν η Τζόαν που εντόπισε λεκέ αίματος στον τοίχο μέσα στο γκαράζ και σε ένα μπουκάλι, επίσης στο γκαράζ.

Υποψιαζόταν επίσης, ότι ο Τζον, είχε βάλει πλυντήριο από τότε που είχε εξαφανιστεί η σύζυγός του, κάτι που δεν έκανε ποτέ, ακόμη και όταν η Ντόνα ήταν άρρωστη. Ο Τζον Μπέιερλ έπλυνε μέχρι και ένα πάπλωμα και ένα χαλί, που πάνω τους είχαν περίεργους λεκέδες.

Η Τζόαν είπε στην αστυνομία τι ανακάλυψε, με τους αστυνομικούς να υποπτεύονταν ήδη τον Μπέιερλ για τη συμπεριφορά του.Έψαξαν το σπίτι και πήραν το αίμα ως αποδεικτικό στοιχείο και βρήκαν περισσότερα στο υπόγειο, αλλά λόγω της έλλειψης της τεχνολογίας DNA το 1979, μπορούσαν μόνο να προσδιορίσουν ότι ταιριάζει με τον τύπο αίματος της Ντόνα, αλλά δεν μπορούσαν να πουν ότι ήταν δικό της. Ο Μπέιερλ είχε ισχυριστεί ότι το αίμα ήταν δικό του αφού έκοψε το δάχτυλό του με τη μηχανή του γκαζόν.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ