Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ή ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ... Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οι Τούρκοι «τρυπάνε» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: Τα 2 σενάρια...

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οι Τούρκοι «τρυπάνε» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τα σενάρια πιθανής αντίδρασης των Αθηνών είναι τρία:...

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οι Τούρκοι «τρυπάνε» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: Τα 3 σενάρια πιθανής αντίδρασης της Αθήνας

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οι Τούρκοι «τρυπάνε» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τα σενάρια πιθανής αντίδρασης των Αθηνών είναι τρία:

Ή θα υπάρξει αντίδραση, ή δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση (και συνεπώς μιλάμε για παράδοση), ή θα προσποιηθούν πως δεν έγινε τίποτα, όπως ακριβώς έγινε πρόσφατα στον Έβρο στην περιοχή Μελισσοκομείο αλλά και σε άλλες περιπτώσεις του παρελθόντος (μην ξεχνάμε το «φύσηξε και πήρε ο αέρας την Σημαία»).




Σε τουρκικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκαν 7 αιτήματα τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας. Δηλαδή, η τουρκική εταιρία καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι:

Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά ελληνική υφαλοκρηπίδα, λέει ότι φτάνει εκεί η τουρκική υφαλοκρηπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Συνεπώς, οι Τούρκοι θα «τρυπήσουν» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Τα σενάρια που απομένουν είναι δύο και μοναδικά... Ή να παραδοθούμε και να το αφήσουμε να περάσει έτσι παραχωρόντας στους τούρκους τα πάντα... Ή να αντιδράσουμε με ότι μέσα διαθέτουμε -και όχι ασφαλώς πολιτικά- για να αποτρέψουμε την αρπαγή.

Οι ένοπλες δυνάμεις παρά τα προβλήματα τους και μπορούν και θέλουν. Άλλωστε παρά το μέγεθος τους, τα προβλήματα και οι εσωτερικές ανωμαλίες στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι πού μεγαλύτερα.

Το πρόβλημα είναι αν μπορεί θέλει η διαχρονικά φοβική πολιτική ηγεσία της χώρας που είναι πιθανόν να διστάσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.