Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Επιθετική Κίνηση της Αιγύπτου...!!! Μεταφέρει ελικόπτερα και αμερικανικά Μ1Α1 κατά των τούρκων ενισχύοντας τον Χαφτάρ...!!!

Εντονη κινητικότητα έχουμε στην ανατολική Λιβύη από τον αιγυπτιακό στρατό, με άρματα μάχης από την Αίγυπτο να κατευθύνονται προς τις βάσ...


Εντονη κινητικότητα έχουμε στην ανατολική Λιβύη από τον αιγυπτιακό στρατό, με άρματα μάχης από την Αίγυπτο να κατευθύνονται προς τις βάσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), προς ενίσχυση των δυνάμεων του Χαφτάρ στον πόλεμο κατά των Τούρκων και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.




Η αιφνιδιαστική προώθηση Τούρκων-GNA προς Σύρτη-ΑΛ Τζουφρα προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Καϊρου, με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, να δίνει τελεσίγραφο 48 ωρών για αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη (αντίστοιχο τελεσίγραφο είχε δώσει και στον Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πριν τον εκδιώξει.

Οι πληροφορίες που έρχονται τώρα από τη Λιβύη, αναφέρουν πως η Αίγυπτος κινείται για πλήρη εισβολή στη βορειαφρικανική χώρα εφόσον Τούρκοι και φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές δεν συμμορφωθούν με το αιγυπτιακό τελεσίγραφο. Εκτιμάται πως το Κάιρο ανέμενε την απόρριψη της πρότασης από την Άγκυρα, σε πλήρη ετοιμότητα για την ενεργή συμμετοχή πλέον στον πόλεμο της Λιβύης.

Οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες, αλλά σε κάθε περίπτωση η Αίγυπτος ενισχύει αυτή την ώρα τις δυνάμεις του Χαφτάρ με ελικόπτερα και τεθωρακισμένα, ενώ οι εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν πως Αιγύπτιοι κομάντος βρίσκονται ήδη σε λιβυκό έδαφος.