Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιβέβαιώνει η Jerusalem Post: Η Ελλάδα νοικιάζει drones Heron από το Ισραήλ για θαλάσσια επιτήρηση

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με τον Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ενοικίαση αρκετών uav IAI Heron για τη δι...


Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με τον Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ενοικίαση αρκετών uav IAI Heron για τη διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων.




Αυτό αναφέρει σημερινό (6/5/2020) δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post, προσθέτοντας ότι η συμφωνία υπογράφηκε ηλεκτρονικά -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- από τον Γενικό Διευθυντή του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, Udi Adam, και τον Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και επενδύσεων, αντιπτέραρχο ε.α. Θεόδωρο Λάγιο.

Πάντα κατά την Jerusalem Post, το σύστημα Heron νοικιάζεται από την Ελλάδα για τρία χρόνια, με την προοπτική της αγοράς του στην συνέχεια.

Τα ισραηλινά Heron αποτελούν απάντηση στην ανάπτυξη τουρκικών drones στον Έβρο και το Αιγαίο.

Τα Heron μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε απόσταση μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση τους. σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία η λειτουργική διαμόρφωση του συστήματος Heron αποτελείται από ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης και από ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα κι ένα πακέτο «ηλεκτρονικής νοημοσύνης». Εφοδιασμένο με επικοινωνίες μέσω δορυφόρου, το Heron προσφέρει εκτεταμένη επιχειρησιακή αντοχή σε ένα μεγάλο εύρος σεναρίων, όπως η επιτήρηση, η φύλαξη συνόρων, η έρευνα και διάσωση, η διαχείριση καταστροφών κλπ.

«Οι εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Ελλάδα διευρύνονται. Θεωρούμε πολύ σημαντική την επιλογή που έκανε η Ελλάδα να εφοδιάσει τις δυνάμεις της με ένα Ισραηλινό σύστημα, ειδικά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη εκδήλωση εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας. Ελπίζουμε να υπογράψουμε κι άλλες συμφωνίες με την Ελλάδα, όσο και άλλους Ευρωπαίους συμμάχους, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ασφάλειας, τόσο στην περίοδο του κορονοϊού, όσο και μετά από αυτήν», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Ισραήλ, Yair Kulas.

Πηγή: jpost.com