Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Covid -19: Αυτά είναι τα εμβόλια που υπάρχουν ήδη και μπορεί να καταπολεμήσουν τη νόσο

news4healthΔύο εμβόλια που υπάρχουν ήδη στην αγορά ενδέχεται να είναι και η θεραπεία κατά της νόσου Covid -19. Ο ειδικός εκπρόσωπος του Υπο...


news4healthΔύο εμβόλια που υπάρχουν ήδη στην αγορά ενδέχεται να είναι και η θεραπεία κατά της νόσου Covid -19. Ο ειδικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε τα νέα επιστημονικά δεδομένα κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση.





Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Σ Τσιόδρας αναφέρθηκε στα εμβόλια BCG και ΜΜR. «Έχει διαπιστωθεί σε επιδημιολογικές μελέτες ότι κάποια εμβόλια όπως αυτό της φυματίωσης και της ιλαράς φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά κατά του κορονοϊού. Χώρες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά κάλυψης για τον εμβολιασμό με τα BCG και MMR φαίνεται ότι έχουν λιγότερους καταγεγραμμένους θανάτους».



Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε επίσης πως: «Φαίνεται οτι το εμβόλιο της φυματίωσης ενεργοποιεί κάποιους μηχανισμούς εσωτερικής άμυνας πολύ σημαντικούς ενώ έχουν βρεθεί σε παλαιότερες μελέτες οτι η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου προστατεύει και τα μικρά παιδιά από τους αναπνευστικούς ιούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες σε ορισμένες χώρες του κόσμου όπου χορηγείται το εμβόλιο της φυματίωσης σαν μια προσπάθεια ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων. «Τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμη», υπογράμμισε ο Σ.Τσιόδρας, τονίζοντας πως: «θα περιμένουμε την επιστήμη να καταλήξει σε συμπεράσματα».

Για το εμβολιο της φυματίωσης και για την ασπίδα προστασίας που φαίνεται να έχει απέναντι στον Covid-19 έχουν αναφέρθει και άλλοι ερευνητές ανά τον κόσμο. Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί οτι ορισμένες εξ αυτών έχουν επιλέξει να εμβολιάσουν το υγειονομικό προσωπικό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο, όπως στην Αυστραλία, όπου άρχισαν τις δοκιμές σε μεγάλη κλίμακα, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να προστατευθεί το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν είναι σίγουρα ακόμα.

Η σημερινή καταγραφή κρουσμάτων και νεκρών στην Ελλάδα
Στην ανακοίνωση 13 νέων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συναθροίσεις κρουσμάτων, προχώρησε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.691, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες. Τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.349 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. 9 είναι γυναίκες, το 28%, οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.