Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρέθηκε πλήρως αποτελεσματικό αντίσωμα κατά του COVID-19

Η φαρμακευτική εταιρεία Sorrento μέσω εργαστηριακών τεστ κατέληξε στο συμπέρασμα πως το αντίσωμα STI-1499 μπορεί να ανακόψει κατά 100% τον ...


Η φαρμακευτική εταιρεία Sorrento μέσω εργαστηριακών τεστ κατέληξε στο συμπέρασμα πως το αντίσωμα STI-1499 μπορεί να ανακόψει κατά 100% τον SARS-CoV-2.

Καθώς ο κόσμος μάχεται με τον αόρατο εχθρό, όπως χαρακτηρίζεται ο ιός SARS-CoV-2, η φαρμακευτικές εταιρείες δίνουν τη δική τους μάχη για την παρασκευή εμβολίων και θεραπειών. Μία από τις εταιρείες που εργάζεται πυρετωδώς για την παρασκευή ενός αντισώματος κατά του COVID-19 είναι η Sorrento Therapeutics.






Μία εβδομάδα πριν, η Sorrento ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την σύστημα υγείας της Νέας Υόρκης για την ανάπτυξη ενός κοκτέιλ αντισωμάτων που ονομάζεται COVI-SHIELD και θα θεραπεύει τον COVID-19. H συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία προϊόντων αντισωμάτων που θα μπορούν να δρουν ως προστατευτική ασπίδα κατά της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Το COVI-SHIELD αναμένεται να παραδώσει μία μίξη 3 αντισωμάτων που όταν συνδυάζονται αναγνωρίζουν 3 συγκεκριμένες περιοχές της ακίδας-πρωτεΐνης του ιού, η οποία είναι υπεύθυνη για την ένωση με τα ανθρώπινα κύτταρα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένα από τα αντισώματα, το STI-1499, έχει δείξει ότι μπορεί να περιορίσει κατά 100% τον SARS-CoV-2 σε εργαστηριακά. τεστ.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Χένρι Τζι, μίλησε στο Biospace για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Sorrento ξεκίνησε τον έλεγχο ανθρώπινων αντισωμάτων πριν 3 μήνες σε συνεργασία με την Mount Sinai για την απόκτηση Β-κυττάρων από ασθενείς που ανάρρωναν από τον COVID-19 για τον εντοπισμό αποτελεσματικών αντισωμάτων. Από μία δεξαμενή ενός δισεκατομμυρίου, κατέληξαν σε 100 και από εκεί εντόπισαν μόλις 12 που μπορούσαν να εξουδετερώσουν τον ιό.

Ένα από τα αντισώματα ήταν τόσο δυναμικό που ακόμα και σε μικρή συγκέντρωση μπορούσε 100% να αποτρέψει τη μόλυνση ή να την περιορίσει. Στις μελέτες της εταιρείας κανείς ιός δε ξέφυγε από το συγκεκριμένο αντίσωμα. Αυτό ονομάζεται STI-1499. Η Sorrento πιστεύει ότι θα αποτελέσει το πρώτο αντίσωμα στο κοκτέιλ τριών που προαναφέραμε (COVI-SHIELD), που αναπτύσσει μαζί με την Mount Sinai. Επιπλέον, λόγω της υψηλής ισχύος του, σχεδιάζεται να αναπτύξουν το αντίσωμα ως μία μοναδική θεραπεία με το όνομα COVI-GUARD.

Το αντίσωμα μπορεί δυνητικά να λειτουργήσει και προληπτικά και ως θεραπεία. Αποτρέπει τον ιό από το να συνδεθεί με το κύτταρο. Χωρίς αυτή τη σύνδεση δε μπορεί να αναπαραχθεί και να προκαλέσει ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό.« Η διαφορά μεταξύ ενός αντισώματος και ενός εμβολίου είναι ότι το εμβόλιο παίρνει την πρωτεΐνη από τον ιό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν απαντάνε όλοι οι ασθενείς θετικά στο εμβόλιο. Κάποια έχουν 10% αποτελεσματικότητα και κάποια 90%, Μέχρι να πας σε τεράστιες δοκιμές που εφαρμόζονται σε όλους δε μπορεί να γνωρίζεις την έκταση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου. Αντίθετα, το αντίσωμα προσφέρει άμεση προστασία κατά του ιού» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Μαρκ Μπρανγουικ.



Η πρώτη φάση των δοκιμών θα ξεκινήσει στις αρχές Ιούλη και μέσα μέσα σε 2 εβδομάδες το πολύ θα γνωρίζουν αν το αντίσωμα έχει αποτέλεσμα. Αν είναι αποτελεσματικό και ασφαλές και για τους ασθενείς, αναμένεται το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβρη να ξεκινήσει η 2η φάση. Στο καλύτερο σενάριο πριν το τέλος του έτους θα γίνει η αίτηση για την έγκριση.