Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παγκόσμια είδηση το άνοιγμα της Ακρόπολης: «Από σήμερα υποδέχεται ξανά επισκέπτες» λένε όλα τα Διεθνή Μέσα..

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ είναι και πάλι η Ελλάδα, αυτή τη φορά όχι για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού ή τους ...

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το άνοιγμα της Ακρόπολης και των άλλων ...

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ είναι και πάλι η Ελλάδα, αυτή τη φορά όχι για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού ή τους κανόνες για τον τουρισμό στη χώρα, αλλά με αφορμή το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ακρόπολη.

«Η Ακρόπολη λάμπει στον ήλιο καθώς ελληνικά τουριστικά σημεία ανοίγουν ξανά», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του Reuters. Σε αυτό αναφέρεται ότι η χώρα μας άνοιξε ξανά την Ακρόπολη, τα μουσεία και άλλα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, καθώς το lockdown για τον κορωνοϊό χαλαρώνει.




Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι οι περιορισμοί καραντίνας καταργούνται σταδιακά, ότι η πρόσβαση στις παραλίες επετράπη το Σάββατο εν μέσω καύσωνα και ότι οι εκκλησίες καλωσόρισαν τους πιστούς την Κυριακή. Συνεχίζοντας μεταφέρει τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία, συνοδευόμενη σήμερα από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε την Ακρόπολη, που όπως τονίζει το δημοσίευμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο.

Το Reuters μεταφέροντας την εικόνα από το σημείο περιγράφει ότι εργάτες που φορούσαν μάσκες και πλαστικές ασπίδες προσώπου ήταν στο σημείο για να ενημερώσουν τους «λιγοστούς» ξένους τουρίστες για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, σύμφωνα με τους οποίες οι επισκέπτες πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο.

Παραθέτει επίσης τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού η οποία είπε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξει τους αρχαιολογικούς χώρους που είναι ασφαλείς να τους επισκεφθούν οι πολίτες. «Η Ελλάδα έχει κερδίσει αξιοπιστία από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού. Είναι ένα πολύτιμο επίτευγμα που θα μας επιτρέψει ένα δυναμικό άνοιγμα της τουριστικής σεζόν», είπε επίσης η κυρία Μενδώνη.

Τέλος, το Reuters σημειώνει ότι από σήμερα στη χώρα μας απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και προς την Κρήτη και την Εύβοια, ενώ άνοιξαν τα εμπορικά κέντρα, οι ζωολογικοί κήποι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις για ηλικίες άνω των 13 ετών. Οι κανόνες κοινωνικής απόστασης πρέπει να τηρούνται και η χρήση μάσκας συνιστάται, αλλά όχι υποχρεωτικά, εκτός από τις δημόσιες συγκοινωνίες, εξηγεί.

ABC: Η Ελλάδα ανοίγει ξανά τους αρχαιολογικούς χώρους μετά την επιτυχή καταπολέμηση της πανδημίας

Στο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα αναφέρεται και το δίκτυο ABC News, το οποίο σχολιάζει πως μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας «η Αθήνα παίρνει προφυλάξεις για να δεχθεί τουρίστες με ασφάλεια». Μάλιστα ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου, James Longman, βρέθηκε από νωρίς στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ κάλυψε και τη συμβολική επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το πρωί της Δευτέρας.

Τα ΜΜΕ της Γερμανίας και της Ελβετίας για την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης

Στην επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης αναφέρονται ευρέως τα γερμανικά ΜΜΕ, αναδεικνύοντας τη σημασία του μνημείου αλλά και τον συμβολισμό του ανοίγματος του Ιερού Βράχου στην προσπάθεια επιστροφής στη νέα «κανονικότητα».

«Στην Ελλάδα άνοιξαν και πάλι για τους επισκέπτες η διάσημη Ακρόπολη καθώς και άλλοι εξωτερικοί αρχαιολογικοί χώροι», σημειώνει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Γερμανικής Ραδιοφωνίας (Deutschlandfunk Kultur) και τονίζει ότι στην εορταστική εκδήλωση συμμετείχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Η Ακρόπολη ανήκει στα σύμβολα και στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ελλάδας. Πέρυσι την επισκέφθηκαν 2,9 εκατομμύρια άτομα», προσθέτει το ρεπορτάζ του δημόσιου γερμανικού ραδιοφώνου.




Ανάλογα ρεπορτάζ φιλοξενούνται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις της Ραδιοτηλεόρασης Δυτικής Γερμανίας (DWR), του περιοδικού Stern, του τηλεοπτικού δικτύου arte, τα οποία αναμεταδίδουν πρακτορειακές ανταποκρίσεις από την Αθήνα. «Στην Ελλάδα επιβλήθηκαν από τις 23 Μαρτίου αυστηροί κανόνες περιορισμού σε όλη τη χώρα. Η χώρα-μέλος της ΕΕ πέρασε μέχρι τώρα ελαφρά την πανδημία του κορωνοϊού (…) Η Ελλάδα επιστρέφει τώρα σταδιακά στην κανονικότητα. Από τις 25 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου τα εστιατόρια», επισημαίνει το Stern.

Στο άνοιγμα της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας αναφέρεται σε ρεπορτάζ της και η δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ελβετίας (SRF): «Ελληνικά αρχαιολογικά μνημεία, μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη, μπορούν από σήμερα και πάλι να υποδεχθούν επισκέπτες», υπογραμμίζει το ρεπορτάζ, το οποίο κάνει λόγο και για την επαναλειτουργία της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. «Υπάλληλοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες και ειδικά πλαστικά προστατευτικά, υποδέχθηκαν τους πρώτους ξένους τουρίστες στην Ακρόπολη. Ενημέρωναν σχετικά με τα μέτρα που αφορούν την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των επισκεπτών», περιγράφει το SRF και τονίζει ότι «το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων περιλαμβάνεται στο ευρύτερο κύμα χαλάρωσης των περιορισμών στην Ελλάδα, ενώ προβλέπονται και άλλα βήματα για την αναζωογόνηση του τουρισμού».