Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Έκκληση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – στην μετά κορωνοϊό εποχή…

Ο πρόεδρος επί των θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet), Χασάν Τουρούτ ζήτησε να γίνει η πρώτη προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία μετά την...


Ο πρόεδρος επί των θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet), Χασάν Τουρούτ ζήτησε να γίνει η πρώτη προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία μετά την επιδημία του κορωνοϊού, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, ο Τουρούτ είπε ότι οι Μουσουλμάνοι θα λάβουν μέρος στη νέα τάξη πραγμάτων και μία από τις πρώτες ενέργειες στην παγκόσμια τάξη είναι η Τουρκία να ανοίξει εκ νέου την Αγία Σοφία για τη μουσουλμανική λατρεία.




«Πρέπει να δείξουμε με την πρώτη προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία ότι η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία», είπε.

«Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα ως μουσείο, έχει μεγάλη σημασία στην ιστορική και θρησκευτική διαδρομή μας. Η περιοχή του σημερινού τζαμιού Σουλταναχμέτ ήταν το κέντρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ήταν εδώ. Μάχες και πολεμικά παιχνίδια παίχτηκαν σε αυτήν την περιοχή. Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ήταν οι πρώτοι. Όταν ο Φατίχ, Σουλτάνος Μωάμεθ κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη το 1453, μετέτρεψε σε τζαμί την Αγία Σοφία, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί ως εκκλησία για 916 χρόνια. Η Αγία Σοφία, η οποία έκλεισε ως τόπος λατρείας των μουσουλμάνων το 1932, χρησιμοποιείται έκτοτε ως μουσείο».

Συνεχίζει το κείμενο:

Ο Οσμάν Νουρί Τοπμπάς, στην 131η σελίδα του έργου του με τίτλο «Οθωμανικά μνημεία και ορόσημα» αναφέρει μια κατάρα του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ για την Αγία Σοφία. Αυτή η κατάρα λέει ότι αυτοί που κατάργησαν αυτό το τζαμί να λειτουργεί ως τζαμί να έχουν την κατάρα του Αλλάχ, των αγγέλων και όλων των μουσουλμάνων!

Και εκείνοι που έχουν ορκιστεί να δοξάζουν το Ισλάμ, δεν πρέπει να προκαλούν την οργή του Αλλάχ. Ας μην εκτεθούμε στην κατάρα του προγόνου μας Φατίχ. Ας σεβαστούμε την αγαπημένη μνήμη του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν και να ανοίξουμε να λατρευτεί ξανά στην Αγία Σοφία…

Ο Τουρούτ σημειώνει ότι τα κυβερνητικά στελέχη μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να εξετάσουν αυτό το ζήτημα.

Οι Μουσουλμάνοι βλέπουν την ένταξή τους στην νέα παγκόσμια τάξη, και η πρώτη πράξη που πρέπει να γίνει στην παγκόσμια τάξη είναι να δοθεί εκ νέου η Αγία Σοφία στη λατρεία των μουσουλμάνων, σημειώνεται.

Milli Gazete
--
The Hellenic Information Team