Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η «έξυπνη» μάσκα με φερμουάρ που έφτιαξε Έλληνας ομογενής και έχει στο γραφείο της και η Μέρκελ!

Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία “χτυπά” κατά μέτωπο την κρίση του κορονοϊού στην εστίαση, δημιουργώντας για τους πελάτες του την έξυπνη...

Η «έξυπνη» μάσκα με φερμουάρ που έφτιαξε Έλληνας ομογενής και έχει ...

Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία “χτυπά” κατά μέτωπο την κρίση του κορονοϊού στην εστίαση, δημιουργώντας για τους πελάτες του την έξυπνη μάσκα, με την οποία τρως και πίνεις άφοβα χωρίς να λερωθείς και χωρίς να χρειαστεί να την βγάλεις.

Ήδη δυο τέτοιου τύπου μάσκες με φερμουάρ διαφορετικού χρωματισμού με τα αρχικά Α.Μ βρίσκονται στο ιδιαίτερο γραφείο της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να τις δει από κοντά και γιατί όχι να τις δοκιμάσει.




Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Αλέξης Βαΐου ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου “Olympisches Feuer”, στην πόλη Μπρέμερχαφεν (Bremerhaven) η μάσκα με το φερμουάρ ανοίγει και κλείνει εύκολα, ενώ παράλληλα εφαρμόζει τέλεια, καθώς υπάρχει ειδικό στήριγμα για την περιοχή της μύτης.

“Όλα τα καταστήματα εστίασης στη Γερμανία εξακολουθούν να παραμένουν εξαιτίας του κορονοϊού κλειστά. Εμείς λειτουργούμε μόνο με delivery. Έτσι βλέποντας τη νέα κατάσταση και πως αυτή διαμορφώνεται από θέμα τζίρων και γενικότερα λειτουργίας των καταστημάτων έπρεπε κάτι να σκεφτώ. Ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα της μάσκας. Την έστειλα και στην φίλη μου Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να την δει και να μου πει την γνώμη της. Ίσως με αυτήν την μάσκα σκεφτεί και μια σειρά από μέτρα που θα βοηθήσουν τους εστιάτορες την επόμενη μέρα του κορονοϊού” αναφέρει ο Αλέξης Βαΐου.

Πως φτιάχτηκε η μάσκα με φερμουάρ

«Προκειμένου να την φτιάξω απευθύνθηκα σε φίλη που γνωρίζει καλά την μοδιστρική», λέει στο newsit.gr και συνεχίζει: «Ένα μήνα μας πήρε για να την τελειοποιήσουμε γιατί έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο ώστε η μάσκα να παραμένει σταθερή. Έτσι με ένα στήριγμα που τοποθετείται στην περιοχή της μύτης η μάσκα δεν φεύγει ενώ το φερμουάρ μπροστά ανοίγει και κλείνει πάρα πολύ εύκολα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε φορά που θέλεις να φας ή να πιεις κάτι ανοίγεις το φερμουάρ κάνεις όλες τις κινήσεις χωρίς κανένα φόβο και μετά το κλείνεις».

Η πατέντα του Έλληνα εστιάτορα στοχεύει να γίνει το απόλυτο trend καθώς ήδη τον έχει πλησιάσει μεγάλη εταιρία ρούχων προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή της.

«Η μάσκα θα βγει στην αγορά από γνωστή εταιρία ρούχων εδώ στη Γερμανία ως «zipmask». Ο ιδιοκτήτης της είναι φίλος μου και μόλις της είδε ενθουσιάστηκε. Όπως γνωρίζω έδωσαν 50 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να καταχωρήσουν την πατέντα ώστε να μην προλάβει και την βγάλει κάποιος άλλος ενώ πρόσθεσαν και κάτι επιπλέον στο τελικό αποτέλεσμα που την κάνει ακόμα πιο εύκολη στην χρήση της».

Η εταιρία ρούχων από το Ντόρτμουντ στόχευε μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Έλληνας εστιάτορας, ν’ ανοίξει μια σειρά από μαγαζιά στην Ελλάδα.

«Ήμασταν έτοιμοι να έρθουμε όμως μας πρόλαβε ο κορονοϊός. Η εταιρία διαθέτει μαγαζιά σ όλη την Ευρώπη και ήθελε να επεκταθεί και στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει σίγουρα στο μέλλον καθώς μιλάμε για πάνω από 20 καταστήματα».




Η γνωριμία του Έλληνα με καταγωγή από την Οιχαλία με την Γερμανίδα καγκελάριο πηγαίνει πίσω στο 2015.

«Από την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε υπήρξε μια εκτίμηση στο πρόσωπο μου και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί δεν παύει να είναι η ισχυρή γυναίκα της Γερμανίας. Κάθε χρόνο στην γιορτή της, της στέλνω λουλούδια και εκείνη μου στέλνει πάντα ευχαριστήριες και πολύ εγκάρδιες επιστολές».

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει δεχτεί από την επώνυμη εταιρία ρούχων ο Αλέξης Βαΐου από τις πωλήσεις των μασκών θα κερδίζει το 10% ποσό το οποίο έχει αποφασίσει να επενδύσει σε φιλανθρωπικό έργο.

«Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός κέντρου διαχείρισης πόνου για καρκινοπαθείς στην Θεσσαλονίκη. Έχασα τον πατέρα από την αρρώστια αυτή και είδα πως είναι να υποφέρει ένας άνθρωπος. Έτσι όσα χρήματα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις των μασκών θα τα διαθέσω εκεί. Όσο περνά από το χέρι πάντα θα προσπαθώ να βοηθάω τη χώρα μου. Πριν από λίγα χρόνια είχαμε κάνει δωρεά δυο κινητές μονάδες φροντίδας η μια για στο δήμο Αθηναίων για τους άστεγους και άπορους πολίτες της Αθήνας».