Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκ με ανακοίνωση γιατρού: Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Γαλλία είναι από τις 27 Δεκεμβρίου...

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Γαλλία καταγράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Ιβ Κοέν, επικεφαλής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σ...

Άνδρας με μάσκα μπροστά στον πύργο του Άιφελ

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Γαλλία καταγράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Ιβ Κοέν, επικεφαλής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Avicenne του Παρισιού.




Μέχρι σήμερα, ήταν γνωστό πως το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Γαλλία είχε καταγραφεί στις 24 Ιανουαρίου, ωστόσο, χθες, ο καθηγητής Ιβ Κοέν από το νοσοκομείο Avicenne, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, δήλωσε ότι ένα δεύτερο σετ από τεστ σε έναν ασθενή που νοσηλεύτηκε τον Δεκέμβριο, έδειξε πως ο κορωνοϊός ήταν στην Γαλλία από τα τέλη του 2019. Ο καθηγητής Κοέν είπε ότι οι συνάδερφοί του έφτασαν στην συγκλονιστική ανακάλυψη αφότου έκαναν ένα τεστ για κορωνοϊό σε δείγματα που συλλέχθηκαν τον Δεκέμβριο.

Πώς εντόπισαν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Μιλώντας στο BFM TV, ο Γάλλος γιατρός είπε: «Πραγματοποιήσαμε εκ νέου ανάλυση σε όλα τα αρνητικά τεστ που είχαν γίνει σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με πνευμονία. Από τους 24 ασθενείς, βρήκαμε ένα θετικό στον κορωνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου, όταν ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Avicenne».

Ερωτηθείς εάν έκανε ξανά το τεστ προκειμένου να βεβαιωθεί πως τα δείγματα ταιριάζουν με τα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό, ο καθηγητής Κοέν επιβεβαίωσε και πάλι την διάγνωσή του. «Ναι, ταιριάζει απόλυτα. Κάναμε δύο φορές τον έλεγχο και ταιριάζει, οπότε έχουμε κρούσμα κορωνοϊού στην Γαλλία από τον Δεκέμβριο».

Τα συγκλονιστικά αυτά ευρήματα προκάλεσαν σοκ στην γαλλική επιστημονική κοινότητα αλλά και στους απλούς πολίτες, δεδομένου ότι μέχρι τώρα, ήταν γνωστό πως ο κορωνοϊός δεν είχε εξαπλωθεί στην Γαλλία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Η γυναίκα του εργαζόταν σε ιχθυοπωλείο

Όπως δήλωσε ο γιατρός, ο ασθενής ήταν άρρωστος για 15 ημέρες και μόλυνε τα δύο του παιδιά, αλλά όχι την σύζυγό του που εργάζεται σε ένα ιχθυοπωλείο σούπερ μάρκετ. Ο γιατρός ρώτησε εάν η σύζυγος μπορεί να είχε εκτεθεί σε ψάρια από την Κίνα, αλλά αργότερα επιβεβαίωσε πως είχε εκτεθεί μόνο σε ψάρια που παράγονται στην Γαλλία. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο άνδρας αυτός μπορεί να είναι και ο «ασθενής μηδέν». «Αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι ασθενείς σε άλλες περιοχές» τόνισε συμπληρώνοντας «Ο ιός μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα».

Τόσο ο άνδρας όσο και τα δύο του παιδιά έχουν αναρρώσει πλήρως και είναι καλά στην υγεία τους. Να σημειωθεί πως η Γαλλία είναι μία από τις χειρότερο πληγείσες χώρες στην Ευρώπη, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 24.000.