Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»

news4healthΜονομερής απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» η συγχώνευση της Μονάδας Μαστού με τη Χειρουργική κλινική, υπο...


news4healthΜονομερής απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» η συγχώνευση της Μονάδας Μαστού με τη Χειρουργική κλινική, υποστηρίζουν κύκλοι του Υπ. Υγείας.

Σάλο και ανησυχία προκάλεσε τα τελευταία 24ωρο η απόφαση κλεισίματος της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου «Ελ. Βενιζέλου» και συγχώνευση με τη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.
Κύκλοι του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν πως η απόφαση για τη συγχώνευση της Μονάδας με τη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, πάρθηκε από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ευαγγελία Παππά και τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Ευτυχία Κούκκου.






Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές του Υπουργείου Υγείας για την απόφαση αυτή δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η αρμόδια 1η Υγειονομική Περιφέρεια, ούτε το ίδιο το Υπουργείο!
Φαίνεται, όμως, πως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου και οι πρώτες αντιδράσεις δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους, ο Β. Κικίλιας έδωσε εντολή να ανακληθεί και να συνεχίσει κανονικά η λειτουργία της Μονάδας Μαστού.

Μάλιστα, με ανάρτηση στα social media του Υπουργείου Υγείας διευκρινίστηκε πως «το Κέντρο Μαστού στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και σχετική απόφαση του Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτη Στάθη».

Η Διοικήτρια είναι επιλογή της προηγούμενης ηγεσίας του Υπ. Υγείας και η θητεία της λήγει το 2021.




Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ
Νωρίτερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας για το μαιευτικό Νοσοκομείο Έλενας Βενιζέλου, κάνοντας μάλιστα λόγο για «αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της Διοικήτριας του Νοσοκομείου», που καθημερινά το υποβαθμίζει.

«Εν μέσω πανδημίας δεν υπάρχει στην είσοδο του Νοσοκομείου διαλογή (θερμομέτρηση) ασθενών παρά μόνο στο τμήμα υποδοχής ασθενών. Παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στην Διοικήτρια για συντήρηση του Νοσοκομείου, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια. Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει συντηρητές στην τεχνική υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην γίνεται καμία κτιριακή συντήρηση. Τα κλιματιστικά λειτουργούν χωρίς συντήρηση.



Στο τμήμα μονάδα προαγωγής μητρικού θηλασμού, κατασκευάζονται καθημερινά τεχνητές τροφές διαλυμένες σε σκόνες σε αποστειρωμένα μπουκάλια και δίνουν στα βρέφη, αφού με απόφαση της Διοίκησης σταμάτησε η αγορά γάλακτος για τα βρέφη που γίνονταν μέχρι πρόσφατα επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα στο Νοσοκομείο.

Έχει παραχωρηθεί χώρος του Νοσοκομείου στον ιδιώτη εργολάβο που τους χρησιμοποιεί για αποθήκες για να κάνει τις δουλειές έξω», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ απαριθμώντας τα «αγκάθια» στο Νοσοκομείο.