Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χαρδαλιάς: Δεν θα παραχωρηθούν χώροι για την προσευχή του Ραμαζανιού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως φέτος, οι μουσουλμάνοι στη χώρα μας δεν μπορούν να γιορτάσουν το τέλος του ...


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως φέτος, οι μουσουλμάνοι στη χώρα μας δεν μπορούν να γιορτάσουν το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, Έιντ αλ Φιτρ, όπως κάθε χρόνο.





Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας πως: «για τους συμπολίτες μας Μουσουλμάνους που στις 24 Μαΐου έχουν τη μεγάλη γιορτή τους, την προσευχή για το τέλος του Ραμαζανιού. Δεν μπορεί να εορταστεί όπως πέρσι, όπως έγινε και με το Πάσχα. Για τη δημόσια υγεία, πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και να γίνεται χρήση μάσκας και αντισηπτικού.

Φέτος δεν θα παραχωρηθούν χώροι από την κυβέρνηση ή τους δήμους για την προσευχή του τέλους του Ραμαζανιού. Θα ισχύσει ό,τι ίσχυσε και για κάθε χώρο λατρείας», δήλωσε ο Νίκος Χαρδάλιας.

«Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Τα υπόλοιπα μέτρα είναι τα ίδια για όλους τους χώρους λατρείας. Ζητάμε από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να κάνουν τη θυσία που τους αναλογεί όπως έκαναν και οι υπόλοιποι», πρόσθεσε.