Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΕΜΙΚΟ δημοσίευμα από την τουρκική Χουριέτ... «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επανασχεδιάζει μονομερώς τα σύνορα»

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανασχεδιάσει μονομερώς τα σύνορα και να βάλει την Άγκυρα μπροστά από ένα τετελεσμένο γεγ...



Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανασχεδιάσει μονομερώς τα σύνορα και να βάλει την Άγκυρα μπροστά από ένα τετελεσμένο γεγονός. Μόνο με διμερείς τεχνικές συνομιλίες που πρότεινε η Τουρκία, θα μπορούσαν να επιλύσουν το ζήτημα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News.




Όταν η Ελλάδα ενημέρωσε το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών στις 15 Απριλίου ότι χτίζει φράχτη στα σύνορα, η Άγκυρα απάντησε στις 11 Μαΐου ζητώντας από την Αθήνα να δώσει την ακριβή τοποθεσία του φράχτη και να συγκαλέσει διμερή επιτροπή για να διασφαλίσει ότι δεν θα παραβιαστούν τα σύνορα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χαμί Ακσόι.

Στην ανακοίνωσε προειδοποίησε την ελληνική πλευρά ότι δεν χρειάζεται να χτίσει φράχτη «χωρίς τεχνικό συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών», καθώς ο ποταμός Έβρος στα σύνορα των δύο χωρών έχει αλλάξει ρου μετά τη συμφωνία των συνόρων το 1926.

Παρά τη σημείωση αυτή, δήλωσε ο Ακσόι, η Ελλάδα άρχισε να εργάζεται στις 13 Μαΐου παραβιάζοντας τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας.

Η παραβίαση σταμάτησε αμέσως από τις αρμόδιες αρχές μέσω των απαραίτητων μέτρων, είπε.

Το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί εάν πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις που έχουμε προτείνει μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Το να βάζουμε την Τουρκία μπροστά σε ένα τετελεσμένο γεγονός για τα σύνορά μας δεν θα γίνει ανεκτό», πρόσθεσε - σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Φόκους.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος