Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός ο τούρκος καπεταν - π@π@ρας λέει ότι το Λιμενικό μας ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ εναντίον του γιότ του, κοντά στο Φαρμακονήσι...

Λέει το τουρικό δημοσίευμα: Αποκαλύφθηκε πως σκάφος του ελληνικού λιμενικού άνοιξε πυρ παρενόχλησης κατά ενός τούρκικου γιοτ που βρισκό...


Λέει το τουρικό δημοσίευμα: Αποκαλύφθηκε πως σκάφος του ελληνικού λιμενικού άνοιξε πυρ παρενόχλησης κατά ενός τούρκικου γιοτ που βρισκόταν εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Αποκαλύφθηκε πως σκάφος του ελληνικού λιμενικού παρενόχλησε με πυρά τούρκικο γιοτ που βρισκόταν εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Ο καπετάνιος του γιοτ Φερχάτ Κοραι, υπέβαλε καταγγελία στο λιμενικό στο λιμάνι της Ντατσα. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακάρ, αντέδρασε σε αυτά που έγιναν.
……



Ο καπετάνιος Φερχάτ Κοραι, περιέγραψε πως το ελληνικό λιμενικό πρώτα πυροβόλησε στον αέρα και ακολούθως με το μεγάφωνο προσπάθησε να τους αναγκάσει να πάνε στο λιμάνι της Κω : ¨Πυροβόλησαν στον αέρα, υποστηρίζοντας πως μπήκαμε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και έπρεπε να σταματήσουμε. Εμείς όμως κινούμασταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Αντιληφθήκαμε πως χρησιμοποιούσαν πλαστικές σφαίρες. Καταγράψαμε το περιστατικό με κάμερα κινητού τηλεφώνου. Συνεχίσαμε την πορεία μας προς Μπόντρουμ και Ντάτσα. Φτάνοντας στην Ντάτσα γύρω στις 06:00 το πρωί, ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού από την Σύμη, μας παρενόχλησε δεύτερη φορά, πυροβολώντας και αυτό στον αέρα. Ενώ εμείς ήμασταν συνεχώς στα δικά μας χωρικά ύδατα και ακολουθούσαμε στενά τις ακτές μας.”

Ο Κοραι είπε πως μετά από τα πυρά παρενόχλησης ενημέρωσαν το τούρκικο λιμενικό και συνέχισε λέγοντας : “Στο μεταξύ ενημέρωσα και πάλι το τούρκικο λιμενικό. Ακολούθως συνεχώς επικοινωνούσαν μαζί μου. Με ρώτησαν σε τι κατάσταση είμαι Αν έχω τραυματιστεί. Στο σκάφος ήμασταν δύο άτομα. Όταν μπήκαμε στο λιμάνι ενημέρωσα το λιμενικό. Σχηματίστηκε δικογραφία. ακολούθως έγινε έλεγχος στο σκάφος για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν ή όχι βλάβες από τις πλαστικές σφαίρες”.

Ο ΑΚΑΡ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ

από την άλλη μεριά ο υπουργός Αμύνης πλούσια Ακάρ επ ευκαιρία της γιορτής του Μπαϊράμι ου επισκέφθηκε τη ναυτική βάση στην Ισκεντερουν και την φρεγάτα Μπαρμπαρος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αντιδρώντας στις προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο δήλωσε πως ” Παρά τις προσπάθειές, την κατανόηση και την υπομονή μας στο θέμα των σχέσεων καλής γειτονίας, αδυνατούμε να εξηγήσουμε τις παρενοχλήσεις που συμβαίνουν στο Αιγαίο τις τελευταίες μέρες”.

https://www.milliyet.com.tr/gundem/yunan-askerinden-turk-yatina-ates-acildi-6219129

24/5/2020

Σχ. https://tourkikanea.gr: Η περιοχή στην οποία βρισκόταν ο κύριος αυτός είναι κοντά στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι. Οπότε μπορεί αν βρισκόταν εκεί κοντά, με την τουρκική λογική (όλα δικά μου) που διαθέτουν κάποιοι, να θεωρούσε πως αυτά είναι τούρκικα μέρη… Στο μεταξύ στο βίντεο που κυκλοφορεί (αν θέλετε το βλέπετε στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση) δεν ακούγονται καθόλου πυρά και φυσικά στο σκάφος δεν υπήρξε καμία ζημία. Διότι αν υπήρχε φυσικά και θα την πρόβαλαν…

To σημαντικό φυσικά δεν είναι αυτά που ισχυρίζεται ο νεαρός, αλλά αν αυτά είναι μέρος κάποιου σχεδίου. Και φυσικά αυτά που ανέφερε ο Ακάρ μας υποψιάζουν για κάτι τέτοιο…