Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Παρατείνεται η καραντίνα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι

Η παράταση των περιοριστικών μέτρων κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να προληφθεί η διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο εντός της δομής φιλ...

κranidi__2_

Η παράταση των περιοριστικών μέτρων κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να προληφθεί η διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών όσο και στην ευρύτερη περιοχή




Παρατείνεται έως και τις 12 Μαΐου η καραντίνα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού. Η παράταση των περιοριστικών μέτρων στο ξενοδοχείο GALAXY, στο οποίο εντοπίστηκαν 150 κρούσματα, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να προληφθεί η διασπορά κρουσμάτων COVID-19 τόσο εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το ξενοδοχείο ήταν σε καραντίνα από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 17 Απριλίου, για προληπτικούς λόγους, επειδή είχε βρεθεί θετική μία εργαζόμενη του, η οποία όμως δεν είχε προσέλθει για εργασία για 12 μέρες. Ομως οι υγειονομικές αρχές τέθηκαν σε συναγερμό όταν ανήμερα του Πάσχα διαγνώστηκε με τον ιό 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία, η οποία είχε επισκεφτεί για εξετάσεις το νοσοκομείο Ναυπλίου.

Στην περιοχή είχε μεταβεί άμεσα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα θέτοντας τη δομή, που διαμένουν 470 μετανάστες, σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό. Εκτός των 497 δειγμάτων των φιλοξενούμενων και εργαζομένων στο ξενοδοχείο είχαν εξεταστεί και 177 δείγματα κατοίκων της περιοχής ύστερα από την ιχνηλάτηση των επαφών και ήταν όλα τους αρνητικά.