Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτο: Κρατούμενοι προσπαθούν να κολλήσουν τον κορωνοϊό... Πίνουν απ`ίδια ποτήρια, φιλιούνται, αγκαλιάζονται, ελπίζοντας να αποφυλακιστούν. ΒΙΝΤΕΟ

Πιστεύοντας ότι θα αφεθούν ελεύθεροι, κρατούμενοι στην κομητεία του Λος Άντζελες προσπάθησαν εσκεμμένα αλλά ματαίως να μολυνθούν από τ...



Πιστεύοντας ότι θα αφεθούν ελεύθεροι, κρατούμενοι στην κομητεία του Λος Άντζελες προσπάθησαν εσκεμμένα αλλά ματαίως να μολυνθούν από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας...

“Υπάρχει μια λανθασμένη άποψη που κυκλοφορεί μεταξύ των κρατούμενων, σύμφωνα με την οποία αν κάποιος βρεθεί θετικός (στην cοvid-19), με τον ένα ή άλλο τρόπο θα αναγκαστούμε να αφήσουμε ελεύθερους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν γίνεται έτσι”, δήλωσε ο Άλεξ Βιλανουέβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.




Ο σερίφης αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που βιντεοσκοπήθηκαν στα μέσα Απριλίου σε δύο πτέρυγες της φυλακής Castaic, περίπου 60 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες.

Σε ένα βίντεο εμφανίζονται κρατούμενοι να πίνουν ζεστό νερό και στη συνέχεια να πηγαίνουν στο ιατρείο της φυλακής, “προσπαθώντας τεχνητά να ανεβάσουν τη θερμοκρασία τους και να υποκριθούν ότι έχουν ένα από τα συμπτώματα” της covid-19, εξήγησε ο σερίφης.

Σύμφωνα με έρευνα που ξεκίνησε και με τον Βιλανουέβα, 21 κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μόνο αυτές τις πτέρυγες, μία εβδομάδα αφού βιντεοσκοπήθηκαν οι εικόνες αυτές.

“Είναι λυπηρό ότι κάποιοι προσπαθούν εσκεμμένα να μολυνθούν από την covid-19”, εκτίμησε ο σερίφης, υπογραμμίζοντας ότι περισσότεροι από 4.500 κρατούμενοι (το 40% του πληθυσμού των φυλακών στην κομητεία) βρίσκονται σε καραντίνα. Συνολικά 357 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό μέχρι τώρα και 117 έχουν αναρρώσει.