Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε Συναγερμό... για τα «κρούσματα» ακραίων προκλήσεων στον Έβρο...

Τα τρία περιστατικά στο Τυχερό δεν αιφνιδίασαν τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων που ανέμεναν ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει εκ νέου τις ...

5063609

Τα τρία περιστατικά στο Τυχερό δεν αιφνιδίασαν τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων που ανέμεναν ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει εκ νέου τις προκλήσεις στα σύνορα - «Πήρε μπροστά» ξανά η τουρκική προπαγάνδα μετα την αποτυχία τους να περάσουν μετανάστες στη Λέσβο

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο αλλά και το Αιγαίο, μετά τα τρία επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην ελληνοτουρκική μεθόριο με τους πυροβολισμούς των Τούρκων στο Tυχερό αλλά και τα πυρά που δέχθηκε περίπολος της frontex με Γερμανούς στρατιώτες.




Οι επικίνδυνες ενέργειες των Τούρκων δεν αιφνιδίασαν τις ελληνικές αρχές οι οποίες ανέμεναν νέο κύκλο προκλήσεων από την Τουρκική πλευρά. Είχαν προηγηθεί άλλωστε οι σαφείς τοποθετήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι η Άγκυρα θα κλιμακώσει τις προκλήσεις της με αιχμή το μεταναστευτικό το αμέσως προσεχές διάστημα.

Παρά το γεγονός ότι η τουρκική πολιτική ηγεσία είναι εγκλωβισμένη από τον κορωνοϊό και τις συνέπειες του στην πορεία της τουρκικής οικονομίας, τα συγκεκριμένα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα καθιστούν σαφές ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα κλιμακώσουν εκ νέου τις προκλητικές ενέργειες σε βάρος της χώρας μας τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σήμερα, τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου, από την ελληνική ακτοφυλακή (!) με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε προχθές όταν τουρκική ακταιωρός εντοπίστηκε από το λιμενικό να συνοδεύει... λέμβο με μετανάστες στη Λέσβο!

«Η ελληνική ακτοφυλακή συνεχίζοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάγκασαν 48 πρόσφυγες να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζοντας την προπαγάνδα που έστησαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Οι πυροβολισμοί στα σύνορα του Έβρου

Οι νέες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στον Εβρο σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε δύο ξεχωριστά περιστατικά.
Η τουρκική Στρατοχωροφυλακή επικεντρώθηκε στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο για να προκαλέσει εκ νέου ύστερα από το σοβαρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος Ελλήνων και Γερμανών, μέρος της αποστολής της Frontex.

Συγκεκριμένα, στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου στον Έβρο, όταν Έλληνες αστυνομικοί και στρατιωτικοί κατέγραψαν πυροβολισμούς προερχόμενους από βάρκες που βρίσκονταν μέσα στο ποτάμι στις οποίες επέβαιναν Τούρκοι. Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν οι Τούρκοι που πυροβολούσαν ήταν στρατιωτικοί, μέλη της στρατοχωροφυλακής ή άντρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Τούρκοι έριξαν από πενήντα σφαίρες σε κάθε ένα από τα δύο επεισόδια.

Εποχούμενα περίπολα από την ελληνική πλευρά στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο αντελήφθησαν τους πυροβολισμούς και ετέθησαν σε κατάσταση επιφυλακής.




Περίπου δύο ώρες αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το επεισόδιο επαναλήφθηκε. Και τη δεύτερη φορά οι πυροβολισμοί ήρθαν από Τούρκους που επέβαιναν σε βάρκες που έπλεαν στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του Τυχερού.

Πηγές από την ελληνική πλευρά με τις οποίες επικοινώνησε το protothema.gr επιβεβαίωσαν το διπλό επεισόδιο που σημειώθηκε στον Έβρο το βράδυ της Πέμπτης.

Σε ό,τι αφορά τη στόχευση των Τούρκων οι συγκεκριμένοι παράγοντες με τους οποίους συνομιλήσαμε ανέφεραν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς σχεδίαζαν οι γείτονες που πυροβολούσαν και πρόσθεσαν ότι μέσα στη νύχτα δεν μπορούσαν να γνωρίζουν προς τα πού πυροβολούσαν οι Τούρκοι ούτε και αν επρόκειτο για πραγματικά πυρά. Η κατάσταση παρακολουθείται με προσοχή, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Η επίθεση στους Γερμανούς

Ένα ακόμη επικίνδυνο επεισόδιο είχε σημειωθεί την Τρίτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο όταν Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά εναντίον Γερμανών της Frontex, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. protothema.gr