Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ... Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρονται από μέρα σε μέρα λαθρομετενάστες στην περιοχή...!!

Η ώρα της Μεσσηνίας για να φιλοξενήσει πρόσφυγες φαίνεται πως ήρθε, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν πληθύνει οι πληροφορίες για άφιξη τι...

Δύο λεωφορεία με μετανάστες έρχονται το βράδυ σε Γιαννιτσά και ...

Η ώρα της Μεσσηνίας για να φιλοξενήσει πρόσφυγες φαίνεται πως ήρθε, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν πληθύνει οι πληροφορίες για άφιξη τις επόμενες μέρες σημαντικού αριθμού στην Καλαμάτα.

Μήνες τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια που θέλουν την εγκατάσταση προσφύγων μία στο Στρατόπεδο της Καλαμάτας, μία στη Μεσσήνη, μία σε ξενοδοχεία της Τριφυλίας.




Παράλληλα, υπάρχει πληροφόρηση και για ισχυρή πρόθεση ενοικίασης εκτάσεων σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων, όπως περιφερειακά της πόλης της Καλαμάτας και σε ένα άλλο σημείο κοντά στον οδικό άξονα Τσακώνας – Κυπαρισσίας.

Σε κεντρικό σημείο

Αυτή τη φορά, πάντως, οι πληροφορίες που καταφτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία – κι όχι μόνο από μία πλευρά – είναι πολύ συγκεκριμένες και κάνουν λόγο για άφιξη περίπου 100 προσφύγων τις αμέσως επόμενες μέρες.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξασφαλισθεί και πρόκειται να εγκατασταθούν σε κλειστό χώρο σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας.

Παρά ταύτα, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση, αν και οι προετοιμασίες που γίνονται, όπως μαθαίνουμε, υποδηλώνουν την άμεση άφιξή τους.

Η Μεσσηνία είναι από τις περιοχές που ακόμα δεν έχει υποδεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μόνο αυτή και η Αρκαδία δεν έχουν δομή φιλοξενίας.

Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι, εκτός από την ανοικτή δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο, δημιουργήθηκαν δομές φιλοξενίας σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι Αργολίδας (όπου πρόσφατα εντοπίσθηκαν κρούσματα κορωνοϊού) και σε ξενοδοχείο στη Σπάρτη Λακωνίας.

Μετακίνηση στην ενδοχώρα

Είναι γεγονός, πάντως, ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, πριν ξεσπάσει η πανδημία, ότι οι μετανάστες/πρόσφυγες θα μετακινηθούν μέχρι το τέλος του έτους από τα νησιά προς την ενδοχώρα, χωρίς όμως να ανακοινώνει σε ποιες περιοχές της Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, από τη Δευτέρα μετά τη λήξη των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις, σύμφωνα και με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέπλευσαν στον Πειραιά δύο οχηματαγωγά πλοία μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη, για να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρχε σχεδιασμός μετακίνησης προσφύγων από τα νησιά και χθες Τρίτη και την ερχόμενη Κυριακή.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (υπερήλικες, χρόνια νοσήματα). Μάλιστα, είχε πει ότι θα τοποθετηθούν σε μικρά ξενοδοχεία που θα είναι διάσπαρτα και απομονωμένα, ενώ οι δομές στις οποίες θα μεταφερθούν θα τεθούν σε καραντίνα (υγειονομικό περιορισμό). tharrosnews.gr

Β.Β.